1. La futura variant permetrà evitar el trànsit de pas per l’interior del nucli urbà
  2. La nova via connectarà amb altres carreteres com l’N-II, l’A-2 i l’LV-2021

El Departament ha licitat la redacció de l’estudi informatiu i de l’estudi d’impacte ambiental que analitzaran diverses alternatives de traçat per a la futura variant de la C-14 a Tàrrega. La nova via permetrà evitar el trànsit de pas per l’interior del nucli urbà i connectarà amb la xarxa viària de l’entorn, com l’N-II, l’A-2 i l’LV-2021. La redacció dels estudis es licita per un import de 303.000 euros i un termini de 14 mesos.

Es preveu que la futura variant, que discorrerà per l’oest del municipi, tindrà una longitud de 7,6 quilòmetres i la seva construcció comporti una inversió de 70 MEUR. La nova infraestructura permetrà alleugerir de trànsit el nucli urbà; actualment, la C-14 en aquest entorn registra entre els 6.300 vehicles diaris –abans de Tàrrega– als 3.900 –passat Tàrrega.

En la redacció de l’estudi informatiu i l’estudi d’impacte ambiental es tindran en consideració, a més de la connectivitat amb altres vies, el pas pel riu Ondara, la línia del ferrocarril, i aspectes com les noves necessitats urbanístiques del municipi; l’accessibilitat als actuals polígons industrials així com als nous polígons que s’estan desenvolupant a la zona; el jaciment arqueològic Tossal del Mor i l’Espai Natural Protegit d’Anglesola-Vilagrassa.


1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 370019