1. El cap de l’Executiu ha condemnat la decisió del Tribunal Suprem d'obrir causa penal per terrorisme contra Carles Puigdemont i Ruben Wagensberg per la seva suposada implicació amb Tsunami Democràtic

“Estem endavant d'una decisió absolutament arbitrària, que no té raó jurídica; una decisió política que té un objectiu, que és carregar-se els efectes de la llei d'amnistia”. El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions en una atenció a mitjans a l’Espluga de Francolí, en relació a la decisió del Tribunal Suprem d'imputar per terrorisme el president Carles Puigdemont i el diputat Rubén Wagensberg en la causa del Tsunami Democràtic.

Aragonés ha afegit que “el Tribunal Suprem, una vegada més, no imparteix justícia” sinó que “imparteix repressió” i “intervé políticament en assumptes que s'haurien de resoldre políticament i mai judicialment”.

El cap de l’Executiu ha expressat la seva solidaritat “amb les persones represaliades”, en referència al president Puigdemont i al diputat Rubén Wagensberg, així com també “amb la resta de persones perseguides per l'Audiència Nacional per aquest mateix cas”.

Per acabar, Pere Aragonès ha afirmat que “estic convençut que aquesta imputació per terrorisme decaurà” però ha volgut subratllar que “durant el temps que duri seguirà produint dolor”. En aquesta línia, el president ha denunciat que “seguirà fent mal a persones que no han fet res més que comprometre's amb els drets i les llibertats d'aquest país”.