Moment de la reunió del Consell de Pesca Continental

El Consell de Pesca Continental acorda conjuntament continuar amb la tramitació del futur reglament

query_builder   1 març 2024 14:45

event_note Nota de premsa

El Consell de Pesca Continental acorda conjuntament continuar amb la tramitació del futur reglament

El Departament d’Acció Climàtica, a petició del sector, ha proposat l’eliminació de les concessions d’aprofitament de la pesca de riu i l’apartat de centres de recuperació de l’esborrany del reglament

El Consell de Pesca es va celebrar ahir a Barcelona i s’emmarca dins la tramitació del futur reglament de la pesca a Catalunya, derivat de la Llei de pesca que l’ha de desenvolupar

Moment de la reunió del Consell de Pesca Continental
Moment de la reunió del Consell de Pesca Continental
{"name":"2024/03/01/14/35/e0f8cead-ffeb-43e9-8e7c-d09e6628e3bf.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":1192433}

El Consell de Pesca Continental de Catalunya ha acordat continuar la tramitació del futur reglament de pesca pels beneficis que comporta pel sector. En una trobada que es va mantenir ahir a Barcelona, els representats del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, amb un ampli consens dels integrants de la reunió, van proposar l’eliminació a l’esborrany del futur reglament els temes relacionats amb les concessions de l’aprofitament de pesca i l’apartat dels centres de recuperació.

En el cas de les concessions de l’aprofitament pesquer, el Departament i el propi Consell consideren que la situació actual de la pesca continental a Catalunya no requereix que la gestió de l’aprofitament pesquer de les zones de pesca controlada es dugui a terme mitjançant concessió. L’actual gestió unificada que fa l’Administració garanteix la millor conservació i aprofitament de les espècies piscícoles.

En referència a la tramitació per obtenir l’autorització dels centres de recuperació de fauna, s’ha proposat també fer una modificació a l’esborrany del reglament. Així, es proposa que els centres de recuperació de la fauna en aigües continentals resten sotmesos al règim d’autorització aplicable als establiments d’aqüicultura previst a la Llei 2/2010, de 18 de febrer, de pesca i acció marítima.

La pesca de riu, respectuosa amb el medi ambient i clau per a les economies locals

El Consell Assessor de la Pesca en Aigües Continentals és un òrgan consultiu del departament competent en matèria de pesca no professional en aigües continentals. Està integrat per representants dels departaments competents en matèria de pesca en aigües continentals, de l’Administració hidràulica, dels ens locals, de les universitats catalanes, de la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting, del sector turístic, de les entitats conservacionistes i cossos de seguretat.

La pesca als rius, llacs i embassaments de Catalunya evoluciona cap a una pesca sense mort, la lluita contra les espècies exòtiques i una activitat respectuosa amb el medi, clau per a les economies locals.

2  

Imatges

Moment de la reunió del Consell de Pesca Continental

Moment de la reunió del Consell de Pesca Continental 6778080

Un altre moment de la reunió del Consell de Pesca Continental

Un altre moment de la reunió del Consell de Pesca Continental 6426328

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined