Façana de la residència de gent gran de Reus

Drets Socials acorda amb el personal de la Residència de gent gran de Reus el trasllat temporal a d'altres centres

query_builder   5 març 2024 15:30

event_note Nota de premsa

Drets Socials acorda amb el personal de la Residència de gent gran de Reus el trasllat temporal a d'altres centres

L’equip professional prestarà servei de manera transitòria en residències i centres del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre mentre es duen a terme les obres de reforma integral de la residència de la capital del Baix Camp

El Departament de Drets Socials i la representació del Comitè Territorial d’Empresa a Tarragona han assolit un acord sobre la mobilitat del personal de la Residència de gran de Reus mentre duren les obres de reforma d’aquest centre. Es tracta d’una vuitantena de treballadors i treballadores que temporalment passaran a prestar servei en altres residències i equipaments titularitat del Departament al Camp de Tarragona i a Terres de l’Ebre.

En concret, aquest trasllat provisional s’efectuarà, majoritàriament, a la residència de gent gran de la Mercè, a Tarragona, on s’obriran plantes per a l’atenció de nous usuaris. A banda d’aquest recurs, que absorbirà una setantena de membres de la plantilla, 3 treballadores més passaran a prestar servei a la Residència de gent gran Jaume I, de l’Espluga de Francolí; 7 persones a la Residència Natzaret de Móra d’Ebre, i 2 treballadors al centre d’acollida La Mercè i als serveis territorials del Drets Socials a Tarragona, respectivament.

Així, aquest personal s’encarregarà de cobrir llocs vacants o de reforçar els serveis en determinades categories professionals on hi ha un elevat volum de substitucions.

Un altre dels acords assumits pel Departament és que les condicions laborals (horaris i jornades de treball) que actualment tenen els membres de la plantilla es mantindran en el moment que el personal retorni a la residència reusenca, un cop es reobri el servei.

Finalment, per facilitar la mobilitat del personal, Comitè d’Empresa i Departament han acordat també la contractació d’un servei d’autobús entre les localitats de Reus i Tarragona.

Paral·lelament a les negociacions amb la plantilla, Drets Socials ha estat en contacte permanent amb les famílies dels residents per informar-los sobre les futures obres del centre i el trasllat temporal de les persones usuàries. En aquest sentit, el Departament iniciarà els propers dies un procés de valoració, cas per cas, per tenir en compte les preferències de cadascun dels residents i les seves famílies.


La residència de gent gran de Reus mantindrà l’emplaçament actual

Com ja va anunciar la Generalitat de Catalunya a finals de 2023, l’edifici de la residència de gent gran de Reus serà rehabilitat els propers quatre anys per continuar prestant servei en les instal·lacions actuals.

Després de valorar diverses alternatives, Drets Socials, titular del servei, va prendre aquesta decisió arran d’un informe on s’exposaven problemes estructurals importants que recomanaven el cessament de l’activitat a les instal·lacions. Tant l’avaluació de les possibles ubicacions alternatives del servei com la decisió sobre la rehabilitació de l’emplaçament actual es van fer en permanent diàleg i de comú acord amb l’Ajuntament de Reus.

En aquest sentit, el projecte de reforma haurà de resoldre les problemàtiques detectades: legionel·losi, risc d’incendi i risc estructural. A més, en ser un edifici vell, tampoc no compleix amb la normativa d’accessibilitat, ni amb la distribució d’espais pròpia d’una residència del segle XXI. En aquest sentit, la remodelació ha de servir per bastir unes instal·lacions segures i actualitzades que responguin al model d’atenció centrada en la persona que promou el Govern. El Departament estima que les obres durin aproximadament uns 4 anys i, malgrat que estem parlant només d’estudis preliminars, preveu una inversió d’entre 9 i 12 milions d’euros.



Segueix l’actualitat del Departament a les xarxes:

Twitter @dsocialscat| Instagram @dsocialscat

Facebook @dsocialscat| Youtube Drets Socials

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined