Batalla Memorial

El Govern incrementa el pressupost per a les obres de consolidació i rehabilitació del Poble Vell de Corbera d'Ebre

query_builder   5 març 2024 12:43

event_note Nota de premsa

El Govern incrementa el pressupost per a les obres de consolidació i rehabilitació del Poble Vell de Corbera d'Ebre

  1. Es tracta d’una inversió addicional de 47.393,98 euros que s’uneix als fons ja compromesos, de manera que l’aportació total puja a prop de 300.000 euros

El Consell Executiu ha aprovat aquest matí incrementar en 47.393,98 euros la dotació econòmica destinada a les actuacions de consolidació i rehabilitació del Poble Vell de Corbera d’Ebre. D’aquesta manera, el pressupost de l’obra s’actualitza fins a sumar gairebé 300.000 euros. Es tracta d’una ampliació pressupostària que permetrà executar la primera fase dels treballs de Poble Vell, consistent en assegurar i restaurar les estructures així com el paviment de l’emplaçament. En aquest sentit, l’increment monetari s’aplicarà a tant a l’execució de l’obra com a les assistències tècniques associades.

En virtut de l’acord de Govern, serà el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE) l’entitat que assumirà l’increment amb el seu pressupost.

El projecte memorial, un monument a la pau

El projecte de consolidació i rehabilitació del Poble Vell de Corbera d’Ebre està pensat com un memorial que situa aquest monument i el reconeix com a element del patrimoni memorial de Catalunya, de gran importància per poder explicar els efectes de la Batalla de l’Ebre i de la Guerra Civil. Els objectius de les obres són assegurar i preservar l’indret, posar-lo en valor i garantir que es pugui visitar en condicions de seguretat.

El Poble Vell de Corbera d’Ebre va quedar parcialment destruït per les bombes durant els combats de la Batalla de l’Ebre (25 de juliol de 1938 – 16 de novembre de 1938). Durant tots aquells mesos, els bombardeigs i l’artilleria franquistes van deixar un rastre de destrucció total. L’any 1993 l’espai va ser declarat com a Bé Cultural d’Interès Nacional i, des d’aleshores, el Poble Vell de Corbera d'Ebre ha esdevingut l'espai més emblemàtic i testimonial de la batalla de l'Ebre. Unes 20.000 persones visiten l’emplaçament cada any.

Actualment, el conjunt forma part de la Xarxa d’Espais de Memòria i està vinculat al COMEBE, que gestiona cinc centres d’interpretació de diferents espais de la Batalla i el front de l’Ebre a diversos pobles de la Terra Alta, i una vintena d’espais històrics.


undefined
undefined
undefined
undefined
undefined