Circuit Catalunya

El Govern autoritza Circuits de Catalunya a negociar amb Fira de Barcelona un contracte d'arrendament per a la gestió de l'activitat del Circuit Barcelona-Catalunya

query_builder   5 març 2024 13:23

event_note Nota de premsa

El Govern autoritza Circuits de Catalunya a negociar amb Fira de Barcelona un contracte d'arrendament per a la gestió de l'activitat del Circuit Barcelona-Catalunya

  1. Circuits de Catalunya mantindrà la titularitat dels actius i dels contractes de Fórmula 1 i MotoGP
  2. Aquest acord també permet equilibrar el balanç de l’empresa i capitalitzar les aportacions realitzades per l’administració de la Generalitat de Catalunya i l’empresa pública Avançsa durant els darrers anys

El Govern ha aprovat autoritzar a Circuits de Catalunya a negociar i concretar les condicions d’un contracte d’arrendament de negoci per a l’explotació i gestió de l’activitat del Circuit Barcelona-Catalunya amb el Consorci Fira Internacional de Barcelona.

Aquesta decisió s’emmarca en el Pla estratègic del Circuit de Barcelona-Catalunya, aprovat al mes d’octubre del 2022, que estableix la voluntat de millorar l’eficiència en la gestió, reforçar l’aposta per la digitalització, esdevenir una referència en matèria de sostenibilitat, intensificar l’arrelament territorial i diversificar l’activitat.

L’objectiu del Govern és optimitzar l’explotació de les instal·lacions perquè deixi de ser un equipament exclusivament concebut al voltant de les grans competicions de motor, a través de nous models de negoci relacionats amb les fires i els congressos, l’oci saludable, els grans esdeveniments musicals i culturals, i la indústria de la mobilitat sostenible.

En aquest sentit, Fira de Barcelona és motor econòmic i social, una de les millors plataformes per als negocis, la promoció comercial i del teixit industrial, la projecció internacional de les empreses, l’intercanvi de coneixement i l’atracció de talent.

L’eventual contracte d’arrendament no afectarà la titularitat dels actius ni tampoc la titularitat dels contractes de Fórmula 1 i MotoGP, que seguiran sent propietat de Circuits de Catalunya.

D’altra banda, aquest acord de Govern permet equilibrar el balanç de l’empresa i capitalitzar les aportacions realitzades per l’administració de la Generalitat de Catalunya i l’empresa pública Avançsa durant els darrers anys, de manera que s’incrementarà la participació social de la Generalitat fins al 85%.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined