Parlament

El president Aragonès demana "responsabilitat" als grups perquè "les conseqüències d'aprovar o tombar els pressupostos les pagaran els ciutadans de Catalunya"

query_builder   6 març 2024 12:44

event_note Nota de premsa

El president Aragonès demana "responsabilitat" als grups perquè "les conseqüències d'aprovar o tombar els pressupostos les pagaran els ciutadans de Catalunya"

  1. El cap de l’Executiu assegura que el Govern manté la “mà estesa” per construir les majories necessàries, que ha assegurat que “són possibles si ens centrem en el contingut del pressupost”
  2. Considera la llei d’amnistia “una oportunitat única” per deixar enrere la repressió i confia en què tots els partits “estiguin a l’alçada” per afavorir-ne l’aprovació
El president durant la sessió de control. Fotografia: Rubén Moreno
El president durant la sessió de control. Fotografia: Rubén Moreno
{"name":"2024/03/06/12/08/639654f9-786c-4e94-8f36-12370d15720e.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":122551}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha demanat aquest matí en el ple del Parlament “responsabilitat” als grups parlamentaris per facilitar l’aprovació dels pressupostos. “Hem de ser molt conscients de la responsabilitat que tenim tots perquè aquest país deixi enrere definitivament situacions que s'havien de superar, com les retallades, i pugui enfocar el futur amb tots els recursos posats al servei de la ciutadania”, ha afirmat.

Aragonès ha ofert la “mà estesa” del Govern per aconseguir “construir majories”, que ha assegurat que “són possibles si ens centrem en el contingut del pressupost”. “Em comprometo a no descansar per tenir una majoria per aprovar aquests pressupostos, que no són uns pressupostos que necessita el govern, sinó uns pressupostos que necessita Catalunya”, ha subratllat. I ha insistit que “les conseqüències d'aprovar-los o tombar-los” no les pagarà aquest govern, “les pagaran els ciutadans de Catalunya, que és a qui ens devem”.

El president ha insistit al llarg de la sessió de control en la importància de tirar endavant uns comptes que han de permetre “superar definitivament les retallades en l’àmbit laboral del sector educatiu”, però també “fer un salt endavant en sanitat, habitatge, medi ambient i en la generació d'oportunitats arreu del país”. I ha reiterat que en el projecte de pressupostos “no hi ha ni un euro, ni un acord, ni una mesura relativa al Hard Rock”. “Hem de llençar els pressupostos per la borda directament perquè la majoria per tombar aquest projecte no és possible amb l'actual Parlament de Catalunya? Vostès trien si avancem o si retrocedim”, ha preguntat al grup d’En Comú Podem. I els ha demanat “no fer trampes al solitari” perquè, en cas de retirar el projecte del Hard Rock, “hi haurà un grup que es retirarà” i ja no hi haurà la majoria necessària per tirar endavant els comptes.


Llei d’amnistia i sequera

En relació a la llei d’amnistia que es votarà demà al Congrés, el cap de l’Executiu ha posat de relleu que “és una oportunitat única” i ha confiat en què “tothom estigui a l’alçada”. “La llei ha de deixar enrere la repressió que ha afectat i afecta moltíssima gent, i que molts van avalar, directa o indirectament. Per tant, celebro que avui hi hagi correccions en aquest sentit i s'impulsi i s'aprovi finalment una llei d'amnistia per passar a la següent fase, que ha de ser anar a la qüestió de fons”, ha destacat.

En un altre moment de la sessió de control, el president ha subratllat que els pressupostos que s’han d’aprovar també “han de donar resposta a una situació de sequera que ens preocupa i que és la urgència més immediata que tenim com a país”, amb “més de 1.000 milions d'euros” en l'àmbit de les polítiques relacionades amb aquesta qüestió. I, tal i com ha avançat el conseller Mascort durant el ple, Aragonès ha anunciat que en les properes setmanes hi haurà la modificació ja aprovada del pla especial de sequera, per “traslladar a l'àmbit de la norma concreta i precisa, qüestions de caràcter tècnic”, que es treballen amb els sectors implicats, per evitar “haver de fer correccions sobre la marxa” . “Hi ha un pla contra la sequera que estem actuant i ho fem també amb la flexibilitat necessària a mesura que va avançant el temps”, amb l’objectiu, ha explicat, que “tothom pugui continuar fent el que feia sense que l'afecti la sequera”.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined