1. El Govern ha més que duplicat els recursos destinats als SIAD, un augment d’inversions que permetrà contractar més personal i atendre millor les dones que s’hi adrecen.
Visita al SIAD del Consorci Gironès Salt{"name":"2024/03/07/17/57/80270c63-2e94-4fa5-a500-7bb3c4689379.jpg","author":"DTG","type":"0","location":"0","weight":2434296}

Des de l’inici de la legislatura el Govern de la Generalitat de Catalunya ha més que duplicat el finançament dels Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), un increment de recursos que suposen una inversió de gairebé 6,5 milions d’euros a la vegueria de Girona pel període 2022-2025.

La millora més significativa es dona a partir d’aquest any, que és quan més creix el finançament, un fet que permetrà augmentar la plantilla de professionals que hi donen servei. Aquest increment de professionals ha de permetre augmentar l’horari d’atenció a les usuàries, disminuir les llistes d’espera i ampliar el treball que es fa en l’àmbit comunitari amb accions de prevenció, sensibilització i difusió.

La delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral Olivé, i la directora dels Serveis Territorials d’Igualtat i Feminismes, Marta Casacuberta Solà, han visitat aquest matí el SIAD del Consorci Gironès Salt, que gestiona el servei de SIAD de la comarca del Gironès, exceptuant la ciutat de Girona.

En el cas concret del Consorci Gironès Salt, aquest augment de finançament permetrà comptar amb 2 tècniques més, així com ampliar el suport administratiu.

Durant la visita la delegada del Govern ha ressaltat “l’important esforç econòmic que es fa des del Govern per posar el focus en les polítiques de gènere” i ha explicat que “l’increment de finançament permet consolidar estructures de professionals, però també ampliar horaris i atendre millor a les dones que s’apropen als SIAD”. Cañigueral també ha destacat que “els SIAD són molt més que la porta d’entrada per atendre casos de violència masclista, són espais que han de servir per atendre a qualsevol dona, en qualsevol etapa de la seva vida i amb relació a qualsevol àmbit”. “Volem que els serveis dels SIAD arribin a més dones, de totes les procedències i de totes les edats”, ha afegit la delegada.

Per la seva banda la directora dels Serveis Territorials d’Igualtat i Feminismes ha destacat que “l’ampliació de l’equip de professionals dona més marge perquè des del SIAD es treballin polítiques feministes i d’intervenció comunitària”.

Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD)

Els SIAD són serveis d’informació, assessorament, primera atenció i acompanyament, si s’escau, amb relació a l’exercici dels drets de les dones en tots els àmbits relacionats amb la seva vida laboral, social, personal i familiar. També desenvolupen tasques d’acció comunitària, com accions de prevenció, sensibilització i difusió.

L’Acord Marc 2022-2025, és l’eina a través de la qual des de l’Institut Català de les Dones es finança l’impuls de la prestació dels Serveis d'Informació i Atenció a les Dones.


Visita a l’entitat ASOCOLGI

Visita ASOCOLGI{"name":"2024/03/07/18/56/c7280216-cc9d-429a-9ab4-4b335d1e872f.jpg","author":"DTG","type":"0","location":"0","weight":1927722}

A la tarda la delegada del Govern i la directora dels Serveis d’Igualtat i Feminismes a Girona han visitat el Centre Cívic Santa Eugènia i el Centre Cívic Can Gibert, on s’han reunit amb la presidenta i representants de l’Associació Sociocultural Organitzada per Colombianes i Altres Nacionalitats a Girona (ASOCOLGI), que treballa per la inclusió i la participació activa de les persones migrades. 

Durant la visita han pogut conèixer els projectes subvencionats pel Departament d’Igualtat i Feminismes que es porten a terme a Girona, Figueres, Salt i Olot, en el marc del Programa per a la igualtat de drets, reconeixement, oportunitats i participació en l'àmbit de les migracions, el refugi i l'antiracisme.

Un dels projectes treballa per l’enfortiment del servei de primera acollida integral d’Asocolgi i la inclusió al territori, a través de l’atenció jurídica i l’atenció psicoemocional. 

L’altre projecte consisteix en la participació política i democràtica de persones immigrades des de la perspectiva antiracista.

2  

Imatges

Visita al SIAD del Consorci Gironès Salt

Visita al SIAD del Consorci Gironès Salt 2434296

Visita ASOCOLGI

Visita ASOCOLGI 1927722