El portal La Meva Salut és un espai digital, personal i intransferible de consulta.

La Meva Salut permet visualitzar les imatges de les proves diagnòstiques

query_builder   11 març 2024 14:05

event_note Nota de premsa

La Meva Salut permet visualitzar les imatges de les proves diagnòstiques

  1. Són les imatges publicades a la Història Clínica Compartida de Catalunya i estan visibles a l’aplicació mòbil i al web
  2. Aquesta nova solució digital se suma a altres projectes de millora de l’accés als serveis del sistema amb l’objectiu d’apoderar les persones usuàries en relació amb la seva informació de salut

L'espai personal de salut digital La Meva Salut incorpora un nou servei perquè les persones usuàries puguin veure les imatges de les proves diagnòstiques que s’hagin publicat a la seva Història Clínica Compartida de Catalunya. La visualització d’imatges està disponible tant a l’aplicació mòbil com a la versió web de La Meva Salut. Des del darrer trimestre de 2023, s’han anat publicant progressivament uns 1.400 tipus d’imatges, com ara les radiografies, tomografies, gammagrafies, imatges per ressonància magnètica i ecografies.

Com s’hi accedeix?

L’accés per visualitzar les imatges es fa a través de La Meva Salut, a l’apartat 'Informes i resultats'. Una mateixa prova pot tenir un informe en PDF i un arxiu d'imatge. Només cal clicar sobre la icona corresponent per veure’ls. Quan es clica una icona d’imatge, s’obre un visor amb totes les imatges que conformen aquella prova de diagnòstic. Si la prova està formada per diferents imatges, es pot canviar d’una imatge a una altra.

Un cop finalitzada la visualització des de l’app, per tancar el visor, cal fer lliscar la finestra cap a la zona inferior de la pantalla. D’aquesta manera, el visor d’imatges desapareix i queda visible la pantalla anterior, 'Informes i resultats' de La Meva Salut. Per tancar el visor des del format web, n’hi ha prou amb tancar la finestra corresponent del navegador.

Apoderar les persones

Que les imatges de les proves puguin ser visualitzades per la ciutadania és una fita rellevant en el camí de l’apoderament dels pacients i de les persones usuàries, involucrant-les activament en la gestió de la seva pròpia salut, tot reforçant la seva participació activa i millorant la comunicació i la continuïtat en l'atenció mèdica.

En els darrers mesos, Salut ha posat a disposició de la ciutadania altres noves solucions digitals que faciliten l’accés al sistema sanitari i apoderen l’usuari, permetent-li disposar de la informació pròpia, i milloren la seva seguretat clínica:

  1. El projecte Dades de salut per compartir-Blue Button és una eina que posa en mans de les persones usuàries la possibilitat d’obtenir un resum de les seves dades clíniques per compartir-les amb total seguretat amb altres sistemes sanitaris o amb àmbits com el de la recerca.
  2. El Resum del Pacient de la Unió EuropeaEU Patient Summary (PS), és el document que recull la informació clínica més important d’una persona destinada als professionals sanitaris d'altres països de la Unió Europea per ajudar els ciutadans quan sol·liciten assistència mèdica no programada fora del seu país d’origen.

La Meva Salut

És un espai digital, personal i intransferible de consulta que permet a la ciutadania disposar de la seva informació personal de salut i utilitzar-la d’una forma segura i confidencial, a més de facilitar-li la realització de tràmits electrònics.

1  

Imatges

Imatge d'una prova diagnòstica com les que es poden visualitzar a La Meva Salut.

Imatge d'una prova diagnòstica com les que es poden visualitzar a La Meva Salut. 14177

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined