La millora de l'accessibilitat a l'estació de Ciutadella-Vila Olímpica provocarà un tall parcial al tram Bogatell-Barceloneta de l'L4 del metro

query_builder   13 març 2024 11:08

event_note Nota de premsa

La millora de l'accessibilitat a l'estació de Ciutadella-Vila Olímpica provocarà un tall parcial al tram Bogatell-Barceloneta de l'L4 del metro

  1. Des del 28 de març i fins a l’1 d’abril, quedarà inhabilitada la circulació entre les estacions de Bogatell i Barceloneta
  2. Els treballs són necessaris per a la instal·lació d’ascensors i altres elements d’accessibilitat a l’estació de Ciutadella-Vila Olímpica


El tram entre Bogatell i Barceloneta de la línia 4 de metro quedarà fora de servei durant cinc dies coincidint amb el període de Setmana Santa, concretament entre el dijous 28 de març i el dilluns 1 d’abril, a causa dels treballs de preparació necessaris per al projecte de la millora de l’accessibilitat i adaptació de l’estació de Ciutadella- Vila Olímpica a les persones amb mobilitat reduïda. El Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya està executant aquests treballs, amb una inversió de 5,8 milions d’euros. Aquesta obra inclourà la instal·lació de 3 ascensors per accedir des del carrer i vestíbul fins a les andanes, la millora de l’accés al tren amb el recrescut de l’andana i la implantació d’un itinerari per a invidents amb paviment tàctil diferenciat. Ara, per fer possibles aquestes millores, cal construir primer un pòrtic de protecció, que permetrà realitzar els futurs treballs sense necessitat d’interrompre el servei.

metro{"name":"2024/03/13/11/05/853ed1d0-a635-43be-b3fa-47599420e524.jpg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":41535}


El tall deixarà sense servei el tram comprès entre Bogatell i Barceloneta tot i que la única estació que quedarà fora de servei serà la de Ciutadella- Vila Olímpica. Els usuaris podran, per tant, desplaçar-se entre La Pau i Bogatell per una banda, i entre Barceloneta i Trinitat Nova per l’altra. L’interval de pas de la línia 4 durant els dies feiners del tall (dijous 28/3 i dissabte 30/3) serà de 5 minuts. TMB calcula amb les dades existents que la mitjana de validacions diàries d’aquest període de vacances escolars al tram afectat és de 26.433 durant els feiners i de 28.270 els caps de setmana i festius.


El secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, ha emmarcat aquesta actuació en la voluntat del Govern de la Generalitat “de garantir el Dret a la Mobilitat, perquè tots els ciutadans i ciutadanes puguin desenvolupar-se lliurement i tenir garantit el dret d’accés al seu lloc de treball, als centres de salut o a la cultura i el lleure, i aquest dret ha de ser garantit en un sentit molt ampli, perquè tothom tingui la mateixa facilitat d’accés al transport públic”.


Actualment, la xarxa de Metro té 152 estacions adaptades d’un total de 163 a la xarxa de Metro, el 93%. La Generalitat té en execució set obres per a millorar l’accessibilitat de diverses estacions, amb una inversió de 47,5 MEUR, i treballa en els projectes per assolir el 100% de les estacions adaptades.


La presidenta de TMB Laia Bonet ha explicat que el tall és necessari per poder afrontar els treballs d’adaptació de l’estació de Ciutadella – Vila Olímpica a les persones amb mobilitat reduïda i seguir “treballant i avançant per apropar-nos a una xarxa de transport públic totalment adaptada” i ha recordat que “TMB és un referent en accessibilitat i li dona una prioritat màxima”. Bonet ha assenyalat que “és un tall de poca afectació pel que fa al volum d’usuaris i als dies, però igualment TMB posarà busos llançadora per a cobrir el tram afectat, tot i que la xarxa de metro és l’alternativa més eficient”.


Serveis alternatius


L’alternativa principal és la pròpia xarxa de metro, amb intervals de pas d’entre 3 i 5 minuts en dies feiners. L’enllaç amb la línia 1 a Urquinaona i l’estació de Marina, situada a 500 metres de l’estació de Bogatell poden cobrir part del tram afectat.


A més, TMB habilitarà un servei de bus especial que cobrirà el recorregut entre les estacions afectades pel tall parcial. Aquest Bus Especial de Bogatell a Barceloneta funcionarà durant l’horari del servei de metro tot i que no es garanteix l’enllaç entre aquest servei i el metro en les últimes sortides. El vehicle serà un bus articulat i la freqüència aproximada de pas serà de 3-4 minuts, en hora punta, imitant els intervals de pas de la xarxa de metro amb un temps de recorregut d’uns 25 minuts. En la seva direcció estació < M > Barceloneta, el recorregut serà des del carrer Pujades/Zamora - Marina - Av. Icària -Sardenya i Dr. Aiguader/Pla Palau. En direcció estació < M > Bogatell anirà des del carrer Dr. Aiguader/Pla Palau - Dr. Aiguader - Pl. Voluntaris Olímpics - Marina - Pallars – Àvila i Pujades/Zamora. D’igual manera les línies de bus 6, 59, H14, H16 i D20 recorren el tram fora de servei.

Informació i atenció a l’usuari


El tall de servei vindrà acompanyat de diferents accions informatives per difondre l’afectació adequadament i garantir que les persones usuàries estiguin informades i entenguin les alternatives de mobilitat. Entre els dies 25 i 27 de març i de manera prèvia al tall s’iniciarà una campanya amb informadors , presents de 7 a 21 hores a les estacions del tall i a cinc estacions més de L4 (Urquinaona, Joanic, Alfons X, Poble Nou, Jaume I i Llucmajor), entre les 7 i les 10 del matí,i entre les 17 i les 20 hores de la tarda. Durant el tall, els informadors estaran presents entre els dies 28 de març i 1 d’abril, a les tres estacions afectades i a Urquinaona. Dijous i divendres hi seran des de les 5-6 hores del matí fins a les 21 hores, i els festius des de les 12 fins a les 15 hores i de les 18 a 21 hores.


A banda d’aquesta campanya d’informadors, hi haurà senyalització estàtica, amb cartellera per indicar les principals alternatives de mobilitat a les estacions afectades, fulletons informatius i informació sobre el tall a la megafonia i a les pantalles d’informació d’estacions i trens. A més, pel que fa a l’àmbit virtual, es crearan elements específics als canals digitals i xarxes socials per acompanyar la informació i el planificador de viatge de la TMBApp, Vull anar, s’actualitzarà amb la informació del tall com una eina més del servei.


undefined
undefined
undefined
undefined
undefined