Foto

El conseller Elena presenta la 6a edició de la Vertical Montserrat

query_builder   14 març 2024 13:10

event_note Nota de premsa

El conseller Elena presenta la 6a edició de la Vertical Montserrat

  1. La cursa se celebrarà el pròxim 25 de maig amb les modalitats ‘Open’, ‘Bombers’, ‘Inclusiva’ i ‘Som Un Equip’ i, com a novetat, la ‘Infantil’
  2. Les inscripcions s’obren dimarts, 19 de març, a les 11.00 hores
  3. La recaptació obtinguda finançarà projectes de recerca en malalties infantils i d’atenció social a la infància vulnerable atesa als centres de Sant Joan de Déu
  4. El corredor professional Oriol Cardona serà l’ambaixador de la cursa


Els Bombers de la Generalitat, conjuntament amb l’Obra Social de Sant Joan de Déu, han presentat avui, 14 de març, la 6a edició de la Vertical Montserrat. L’acte, que ha tingut lloc a l’Espai Vilalta en l’edifici de FGC a Barcelona, ha estat presidit pel conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, acompanyat del director de Turisme i Muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Toni Sanmartí, i director de l’Àrea de Captació de l’Obra Social de Sant Joan de Déu, Juanjo Ortega.

La cursa, creada el 2017 pels Bombers de la Generalitat i organitzada conjuntament amb l’Obra Social de Sant Joan de Déu, s’emmarca dins el projecte solidari Bombers amb Causa. És una de les competicions més exigents de l’Estat espanyol i està inclosa dins del Circuito Nacional de Carreras Verticales (CCV).

El conseller Elena ha agraït “a tots els participants, voluntaris, patrocinadors i col·laboradors que fan possible aquesta cursa tan especial que expressa aquesta essència del cos de Bombers de la Generalitat” i per formar part d’aquesta iniciativa solidària que finança projectes de recerca en malalties infantils.

Sou molt bona gent i molt bons professionals”, ha afirmat Elena adreçant-se als bombers, alhora que ha recordat que “són un cos operatiu les 24 hores del dia”.

Els participants en la Vertical Montserrat, que se celebrarà el 25 de maig de 2024, hauran de pujar els 2.180 esglaons que separen l’estació inferior del Funicular de la Santa Cova de Montserrat de l’estació superior del Funicular de Sant Joan de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i superar els 388 metres que hi ha de desnivell.

Els objectius de la prova, totalment solidaris, són aconseguir fons per finançar projectes de recerca en malalties infantils i programes socials d’atenció a la infància en risc d’exclusió ateses en els diversos centres de Sant Joan de Déu, a més de fomentar la inclusió de les persones amb discapacitat a través de l’esport.

La Vertical compta amb el suport de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, l’Abadia de Montserrat i el Patronat de la Muntanya de Montserrat, així com amb la col·laboració, entre altres, de Creu Roja de Catalunya i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. 

D’aquest suport ha parlat Toni Sanmartí, director de Turisme i Muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que ha destacat que“la cursa es desenvolupa en un entorn privilegiat: cedim les instal·lacions dels funiculars de la Santa Cova i de Sant Joan per on discorre el traçat.D'altra banda, col·laborem en la comunicació i la difusió de l'esdeveniment perquè arribi el més enllà possible, també cada any aportem equips que hi participen”.“L'any passat en van ser dos i enguany en tornaran a ser dos més. Ens sentim molt orgullosos de participar un any més en aquesta cursa solidària”, afegeix.

La Vertical de Montserrat de l’any 2023 va comptar amb l’assistència de 200 participants. La van córrer 52 bombers, entre els quals,29 (23 bombers i 6 bomberes) eren del Cos de Bombers de la Generalitat. La resta de bombers i bomberes provenien de diferents cossos: Bombers de Barcelona, Bomberos del Ayuntamiento de Madrid, de la Comunidad de Madrid, de la Diputación de Zaragoza, del Consorcio Bomberos Provincia de Cádiz, del Ayuntamiento Guadalajara i del SEPEI Diputación de Cáceres.

L’edició d’enguany segueix apostant per la categoria Inclusiva, adreçada a persones amb discapacitats físiques, intel·lectuals, auditives o visuals. A la presentació d’avui també hi ha participat Maria Petit, que ha explicat emocionada la seva experiència a la cursa de l’any passat assegurant que va decidir participar-hi en conèixer la vocació i el caràcter inclusiu de la prova. Tant ella com l’Elisa Mas, la guia amb qui va fer la cursa de 2023, han destacat el vincle de confiança i complicitat que es crea en el binomi durant l’ascensió dels més de 2000 graons de què consta la prova.

La categoria més solidària és la de ‘Som Un Equip’, dirigida a persones, empreses, clubs esportius i altres organitzacions que podran participar amb dos representants després d’haver aconseguit un repte solidari de 500 €. L’any passat van participar 30 equips i enguany el repte és aconseguir-ne 40.

Per a Juanjo Ortega, director de l’Àrea de Captació de l’Obra Social de Sant Joan de Déu, aquesta categoria ajuda a fer créixer la dimensió solidària de la cursa gràcies a la implicació de molts actors que “creen un vincle més enllà de la responsabilitat social fent accions solidàries prèvies i mobilitzant el seu entorn. Ha agraït especialment la “solidaritat amb una infància que actualment viu moltes vulnerabilitats. Des de l’infant que està hospitalitzat, fins al que pateix un trastorn de salut mental o viu una situació d’exclusió social a causa d’un procés migratori o una situació econòmica desfavorable”.

Enguany la Vertical Montserrat incorpora una novetat important, la nova categoria Infantil. Hi podran participar nens i nenes d’entre 10 i 15 anys acompanyats d’un esportista adult. Aquesta categoria farà el tram inferior del recorregut. Els participants hauran de pujar els 711 esglaons del funicular de la Santa Cova.

L’ambaixador de la Vertical Montserrat de 2024 és l’atleta professional de curses de trail running i campió mundial d’esquí de muntanya, Oriol Cardona. Durant la presentació ha confirmat, en un vídeo, la seva participació en la cursa del dia 25 de maig.

Per tercer any consecutiu, La Xarxa+ retransmetrà en directe per les televisions locals d’arreu de Catalunya la Vertical Montserrat, que també es podrà seguir amb una pantalla gegant instal·lada a la plaça del Monestir, punt on es recullen els dorsals i té lloc l’acte de lliurament de premis.

Per a aquelles persones que vulguin col·laborar, però que no puguin córrer la cursa, s'ha habilitat un ‘Dorsal Zero’, per ajudar a tirar endavant els projectes de Sant Joan de Déu amb la infància en risc, que estarà operatiu fins a l’endemà de la cursa.

Des de la creació del projecte solidari fins a l’any passat, Bombers amb Causa ha recaptat més de 800.000 € i ha finançat beques de recerca i investigació de malalties infantils, i projectes socials relacionats amb la infància.

Material addicional:

Espot Vertical Montserrat: https://youtu.be/HKFM05qT9jo

Fotos cursa de 2023:https://www.flickr.com/photos/solidaritatsjd/albums/72177720308597368

Inscripcions:https://verticalmontserrat.org/inscripcions

Dorsal Zero: https://verticalmontserrat.org/dorsalzero

Xarxes socials: @verticalmont a Twitter, @verticalmontserrat a Facebook i @BombersAmbCausa a Instagram, amb el hastag #VerticalMontserrat





1  

Imatges

Foto

Foto 1155604

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined