Vista general de la depuradora de Reus

L'ACA adjudica la redacció del projecte per a construir una estació de regeneració d'aigua a la depuradora de Reus

query_builder   15 març 2024 12:31

event_note Nota de premsa

L'ACA adjudica la redacció del projecte per a construir una estació de regeneració d'aigua a la depuradora de Reus

  1. El contracte s'ha adjudicat per un import superior als 202.000 euros
  2. El projecte definirà les característiques tècniques la planta, que aplicarà un tractament addicional a l’aigua depurada i destinarà el recurs produït al reg agrícola i per a altres usos com els industrials o els municipals
  3. En els propers sis anys es preveu doblar la producció d'aigua regenerada, passant dels 70 als 120 hm3/any


L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha adjudicat la redacció del projecte per a la construcció d’una Estació de Regeneració d’Aigua (ERA) a la depuradora de Reus, a la comarca del Baix Camp. El contracte s’ha adjudicat per un import superior als 202.000 euros.

La finalitat de l’actuació és poder substituir -per al reg de la comunitat de regants de Riudecanyes- part de l’aigua de l’embassament per aigua regenerada procedent de la depuradora de Reus . Aquesta instal·lació aplicarà un tractament més avançat a l’aigua depurada i servirà per a garantir les demandes agrícoles de la zona, a més de disposar d’aquest recurs per altres usos com els industrials i els municipals.

La depuradora de Reus té una capacitat per tractar 25.000 m3/dia, equivalent a una població de 195.833 habitants, i està en servei des de l’any 1985 i ampliada en l’any 1995. La planta és de tipus biològic i les aigües tractades s’aporten al barranc de Mas Calbó.

El projecte definirà en detall les obres a projectar, tant en els aspectes tècnics, de disseny, econòmics, ambientals i administratius, de compliment de la normativa vigent. L’ERA haurà d’estar capacitada per a tractar el cabal de disseny de la depuradora de 20.000 m3/dia (amb possibilitat d’ampliar-la en un futur), En la redacció del projecte s’analitzarà l’estacionalitat de la demanda per tal de dissenyar una ERA modular (amb diverses línies). A més, el projecte preveurà la construcció d’una conducció fins a una bassa per emmagatzemar l’aigua regenerada, i que anirà a càrrec del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Regeneració a Catalunya

Actualment hi ha 24 estacions de regeneració d’aigua a Catalunya, que en el 2023 han produït més de 80 hm3. En els propers sis anys és previst construir 10 Estacions de Regeneració noves, ampliar les existents i doblar la producció d’aigua regenerada, arribant als 120 hm3/any.

14 de març de 2024

1  

Fitxers adjunts

L'ACA adjudica el projecte d'estació de regeneració d'aigua de Reus

L'ACA adjudica el projecte d'estació de regeneració d'aigua de Reus
DOCX | 76325

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined