Imatge de la reunió del gabinet de crisi

Ubasart trasllada als directors prioritzar el correcte funcionament dels centres penitenciaris

query_builder   15 març 2024 13:55

event_note Nota de premsa

Ubasart trasllada als directors prioritzar el correcte funcionament dels centres penitenciaris

El Departament es reuneix aquest migdia amb els representants dels sindicats de presons

La consellera de Justícia, Drets i Memòria ha demanat comparèixer al Parlament de Catalunya

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González, ha participat aquest matí en la reunió de seguiment de la situació als centres penitenciaris, arran de la jornada de protesta convocada pels sindicats que ha provocat alteracions en les rutines habituals dels diferents equipaments.

En aquesta reunió, els directors han informat la consellera sobre l’estat de la situació dels centres penitenciaris catalans. També han explicat com s’han desenvolupat les primeres hores d’aquest divendres, després que es registressin diverses incidències en els accessos a conseqüència de la jornada de protesta.

La consellera ha traslladat als directors i directores l’agraïment pel seu compromís. També ha marcat com a objectiu que es prioritzi que la vida en els centres es vegi alterada el mínim possible. Així mateix ha demanat que es garanteixi en les pròximes hores que el desenvolupament de la tasca dels treballadors, i dels serveis bàsics i d’emergència, pateixin les mínimes alteracions possibles, tant per als professionals com per als interns i internes.

Des de primera hora del matí, s’ha configurat un gabinet de crisi encapçalat per la consellera i el secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la víctima, Amand Calderó, i l’equip directiu de la conselleria. En el marc d’aquest gabinet, s’està monitorant els esdeveniments.

Per la seva banda, la consellera Ubasart ha demanat comparèixer al Parlament de Catalunya.

A les dues del migdia s’ha convocat als sindicats a una reunió per escoltar les seves demandes.


1  

Imatges

Fotografia del gabinet de crisi.

Fotografia del gabinet de crisi. 254632

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined