El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó Fernandez, amb els representants territorials dels Departaments.

Albert Salvadó: "Avui, la gent de les Terres de l'Ebre té moltes més oportunitats"

query_builder   15 març 2024 17:31

event_note Nota de premsa

Albert Salvadó: "Avui, la gent de les Terres de l'Ebre té moltes més oportunitats"

  1. El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre fa una valoració positiva de la legislatura: “Ens hem dotat de més i millors infraestructures per garantir el progrés territorial”


El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó Fernandez, amb els representants territorials dels Departaments.
El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó Fernandez, amb els representants territorials dels Departaments.
{"name":"2024/03/15/17/29/632601c4-0d1a-4244-95c0-6d2bf5a60efd.jpg","author":"Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre. ","type":"0","location":"0","weight":1100255}


El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez, acompanyat dels representants territorials dels diferents Departaments, ha fet aquest divendres una valoració positiva de la legislatura, després de l’anunci del president de la Generalitat, Pere Aragonès Garcia, de convocatòria d’eleccions al Parlament de Catalunya el proper 12 de maig. “Estic absolutament satisfet perquè, en menys de tres anys, les Terres de l’Ebre hem fet un pas endavant importantíssim”, ha valorat Salvadó, assegurant que “ens hem dotat de més i millors infraestructures per garantir el progrés territorial”.


“Avui, la gent de les Terres de l’Ebre té moltes més oportunitats”, ha conclòs Salvadó, que ha fet èmfasi en la capacitat “des del Govern de generar consens per als projectes més estratègics del territori”. El delegat del Govern ha posat de relleu l’Estratègia Delta, amb un pla d’inversions que ascendeix a 117 milions d’euros fins al 2032 per protegir el delta de l’Ebre davant els efectes del canvi climàtic, la subsidència i la regressió i amb actuacions que ja s’han començat a executar. “En tres anys hem passat de discutir sobre competències a liderar com a Govern i amb consens la solució per al Delta i ja estem executant treballs de protecció de les guardes i anem avançant per reforçar tot el frontal deltaic”.


Salvadó també ha definit el Fons de Transició Nuclear com un “avenç històric, especialment a la Ribera d’Ebre i també a la Terra Alta”. “Fa dos anys i mig no existia”, ha recordat el delegat del Govern. A principis d’any, ja es va acordar el repartiment de recursos per al 2024, amb línies d’ajuts per millorar la competitivitat de les empreses, sector primari, projectes turístics i noves inversions empresarials i amb l’objectiu que els projectes industrials que vulguin desenvolupar nova activitat a les zones de transició nuclear puguin fer-ho amb unes condicions més favorables. “El Fons de Transició Nuclear ha de ser una palanca per preparar-nos i oferir oportunitats a tots els veïns i veïnes que més directament es veuran afectats pel tancament de les centrals nuclears i que les noves generacions tinguin llocs de treball per desenvolupar-se al territori”, recorda Salvadó.


El delegat del Govern també ha valorat el consens per fer “del nou hospital universitari de les Terres de l’Ebre un projecte de tothom”, amb la primera Taula institucional i amb agents socials i econòmics convocada el 13 de febrer. Salvadó ha matisat que el projecte d’ampliació de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta segueix el seu curs. “Després d’anys parlant de la necessitat de modernitzar i millorar un equipament, avui tenim ja les obres iniciades, sense risc que s’hagin d’aturar”, ha assegurat, recordant també que “hem avançat per tenir estudis de Medicina a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta”.


El delegat del Govern també ha destacat el consens aconseguit entorn l’ampliació del polígon Catalunya Sud. “És un dels pols de creixement industrial de Catalunya i estem treballant per connectar-lo al Corredor Mediterrani i als ports de Tarragona i Barcelona i ho estem fent generant consens amb els Ports, els ajuntaments de Tortosa i l’Aldea i agents econòmics com la Cambra de Comerç de Tortosa”, ha dit, també posant de relleu l’arribada de Kronospan.


En l’àmbit de la mobilitat, el màxim representant del Govern territorial ha definit la creació de l’Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) de les Terres de l’Ebre “com una fita històrica i imprescindible per millorar la mobilitat en transport públic a l’interior de les Terres de l’Ebre i amb la resta de Catalunya” i ha recordat que el Govern ha impulsat tots els projectes per a transformar la C-12 en un eix 2+1 a les Terres de l’Ebre, amb una inversió de prop de 128 milions d’euros fins al 2030, 100 dels quals al seu pas per les Terres de l’Ebre.


Salvadó també ha valorat les obres per modernitzar i millorar l’eficiència de regadius a la Ribera d’Ebre i la Terra Alta i ha destacat que la primera fase del canal de regadiu Xerta-Sénia ja està adjudicada, amb partida pressupostària i a punt d’iniciar obres. “Hem de garantir la productivitat dels pagesos”, ha dit.


La Taula per a l'impuls de la Formació Professional a les Terres de l'Ebre, l’impuls a les polítiques de memòria, el suport institucional a l’eclosió cultural de les comarques ebrenques com a seu de festivals i tots els avenços en drets cap a la igualtat real i efectiva són altres de les actuacions que ha destacat el delegat del Govern.


“En menys de tres anys hem posat les bases per unes Terres de l’Ebre modernes, on els nostres fills i filles hi vulguin tornar per ser feliços i puguin tindre les oportunitats per fer-ho”, ha conclòs Salvadó, que considera que “com a territori, hem deixat de resignar-nos i apostem per construir el nostre futur i garantir el màxim d’oportunitats a tota la nostra gent, des d’uns valors i una identitat pròpia”.
15 març 20241  

Imatges

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó Fernandez, amb els representants territorials dels Departaments.

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó Fernandez, amb els representants territorials dels Departaments. 1100255

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined