.

La consellera Ubasart estén la mà als representants sindicals dels funcionaris de presons

query_builder   15 març 2024 19:20

event_note Nota de premsa

La consellera Ubasart estén la mà als representants sindicals dels funcionaris de presons

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, ha fet una crida als representants sindicals dels funcionaris de presons per retrobar espais de diàleg i normalitzar al més aviat possible la situació que s’està produint als centres penitenciaris. Ubasart ha dit que “avui he citat personalment els sindicats per escoltar-los, però encara no ha estat possible. Per això els estenc la mà per reprendre el diàleg”.

La titular de Justícia ha reconegut com a legítimes les reivindicacions expressades pels sindicats, però ha recordat els efectes negatius d’impedir l’accés als treballadors dels centres penitenciaris. Ubasart ha remarcat que “hi ha un nombre important d’interns i internes que encara no han pogut sortir de la cel·la des d’ahir: això pot provocar una tensió important i suposa un risc per als i les treballadores que estan desenvolupant el servei.”

La consellera també ha subratllat que en un any i mig el Departament ha fet una “mobilització històrica de recursos: tenim prevista i aprovada la incorporació d’uns 800 treballadors al sistema d’execució penal català”.

La consellera que ha comparegut avui en roda de premsa, acompanyada del secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó, ha dit que “estem davant d’uns fets molt greus que mereixen una condemna rotunda”, i ha expressat “el condol a la família i amistats de la víctima”. També ha fet arribar el seu escalf i el del conjunt del govern cap als companys de feina i als treballadors i treballadores penitenciaries.

Gemma Ubasart ha anunciat que el Govern es personarà en el procediment judicial i que compareixerà al Parlament per donar explicacions.

La consellera ha demanat prudència sobre les informacions amb relació als fets i ha recordat que hi ha oberta una investigació policial i judicial al respecte. També ha anunciat que ha demanat a la direcció general d’Afers Penitenciaris que elabori un informe arran de la investigació interna.

Per la seva banda, el secretari Calderó s’ha sumat a l’agraïment de la consellera als funcionaris i ha posat “en valor la feina de tots els treballadors de l’àmbit penitenciari que fan una feina que moltes vegades no és prou reconeguda.”


2  

Imatges

La consellera Ubasart i el secretari Calderó en la roda de premsa

La consellera Ubasart i el secretari Calderó en la roda de premsa 594131

La consellera Ubasart i el secretari Calderó en un moment de la roda de premsa

La consellera Ubasart i el secretari Calderó en un moment de la roda de premsa 697925

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined