Web de les eleccions al Parlament del 12 de maig

La Generalitat posa en marxa el web institucional de les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig

query_builder   22 març 2024 12:54

event_note Nota de premsa

La Generalitat posa en marxa el web institucional de les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig

  1. Ciutadans i formacions polítiques hi poden consultar tota la informació actualitzada sobre els comicis
  2. Com a novetat destacada d’aquestes eleccions, els residents a l’estranger (CERA) podran descarregar directament les paperetes des de la pàgina web
  3. La informació s’anirà actualitzant diàriament amb dades rellevants sobre juntes electorals, candidatures, escrutinis i resultats


Web de les eleccions al Parlament del 12 de maig
Web de les eleccions al Parlament del 12 de maig
{"name":"2024/03/22/13/05/712e92fa-a09a-4368-ade3-55fedf8a8380.png","author":"Govern","type":"0","location":"0","weight":110167}


El Departament de la Presidència ha posat en marxa el web institucional eleccionsparlament.cat, en què els ciutadans i les formacions polítiques poden consultar tota la informació relacionada amb els comicis del pròxim 12 de maig.

La pàgina web vol donar resposta a tots els dubtes que puguin sorgir als electors, com els requisits que es necessiten per poder votar, les diferents modalitats de vot (presencial, per correu, de persones amb malaltia o discapacitat…), la constitució de les meses electorals i tot allò relacionat amb la jornada electoral. A més, inclou informació sobre el funcionament del sistema electoral català, de l’escrutini i de com es reparteixen els escons.

Enguany, una de les novetats destacades és que l’electorat resident a l’estranger (CERA) podrà descarregar directament les paperetes a la pàgina web. Des de la modificació de la llei electoral l’octubre de 2022, per la qual s’eliminava el vot pregat, els residents a l’estranger reben d’ofici la documentació per votar a l’adreça en què consten inscrits al cens electoral de residents absents (CERA). Ara, si les paperetes no arriben a temps, les podran obtenir al portal web.

Les formacions polítiques també hi tenen un apartat específic, on poden trobar tota la informació necessària per concórrer a les eleccions, normativa o impresos electrònics per presentar una candidatura.

La pàgina s’anirà actualitzant durant el procés, amb els acords que adoptin les diferents juntes electorals, amb les candidatures proclamades o informació del mateix procés, i el dia 12 de maig hi haurà la difusió dels resultats de la votació. La web està disponible en català, aranès i castellà.

Mitjans de comunicació

En els pròxims dies s’activarà un apartat específic per als mitjans de comunicació, que incorporarà les instruccions necessàries d'acreditació per accedir al centre de difusió de dades i els requisits tècnics i informació de localització per als mitjans audiovisuals. També oferirà informació pràctica per dur a terme el seguiment de la jornada electoral a través del senyal institucional.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined