1. Per primer cop es publica la subvenció d’una temporada abans que comenci


El Govern ha autoritzat el Consell Català de l’Esport, adscrit al Departament de la Presidència, a destinar 15 milions d’euros per subvencionar l'acció de les federacions esportives catalanes i les unions esportives de clubs i associacions durant la temporada 2024-2025. Es tracta de l’import més alt que l’executiu ha destinat els últims 15 anys a aquest tipus d’entitats.

Aquesta subvenció servirà per atendre la convocatòria de subvencions per al suport a l'acció de les federacions esportives catalanes i les unions esportives de clubs i associacions.

D’aquesta manera, el Govern continua incrementant l’aportació ordinària a les federacions respecte als últims anys. El 2020 va ser de 9.500.000 euros; el 2021, de 13.950.000 euros, any en què als ajuts de la subvenció ordinària es va sumar una partida extraordinària per pal·liar els efectes de la Covid-19, i les temporades 2022-23 i 2023-24 i 2023 la subvenció ha estat de 14.250.000 euros.

L’objectiu és atorgar més ajuts per dur a terme més activitat, i enfortir les federacions perquè puguin donar alhora més i millor servei als clubs catalans que les integren.

A més, en el context d’acompanyar les federacions per millorar la seva activitat i els projectes, a partir del 2023 el Govern, a través d’Esportcat, ha transformat el sistema per atorgar aquests ajuts, de manera que ha deixat de subvencionar activitat de la temporada anterior i aquestes entitats coneixen l’import que rebran cada una per a la temporada següent abans que comenci. La finalitat d’aquesta mesura, que no s’havia implantat mai, és que les federacions puguin pensar a llarg termini, cosa que els aporta més estabilitat i més planificació.