Govern

El Govern reconeix oficialment els Castellers de Londres com a comunitat catalana a l'exterior

query_builder   2 abril 2024 12:44

event_note Nota de premsa

El Govern reconeix oficialment els Castellers de Londres com a comunitat catalana a l'exterior

  1. Fundat l’any 2015, té com a principal objectiu incrementar el coneixement de l’activitat castellera a la capital britànica

El Govern ha aprovat reconèixer oficialment els Castellers de Londres com a comunitat catalana a l’exterior. Aquesta nova incorporació se suma a la norantenad'entitats actives que figuren al registre de comunitats catalanes a l’exterior amb reconeixement oficial de la Generalitat de Catalunya arreu del món.

Fundada el 2015, la colla castellera de Londres promou el coneixement de l’activitat castellera al Regne Unit i, en particular, a Londres, amb l'organització de diverses activitats. A més, els castellers de Londres també fan divulgació a través de xerrades per explicar el món casteller a escoles i centres juvenils londinencs.

L'entitat està actualment integrada per una setantena de persones de diferents procedències, majoritàriament catalana, però també britànica i d'altres nacionalitats, com França, Alemanya, Suïssa, Sud-Àfrica, Uruguai, Austràlia i Portugal. De fet, un dels trets distintius del projecte és el seu caràcter multicultural.

La seva activitat el 2023 va ser considerable, i per al 2024 tenen previstes diverses activitats per continuar projectant Catalunya i el món casteller en actuacions al districte de Southwark, a Londres; al barri de Camdem Town, al Francis Crick Institut o a la festa del The Great Get Together, més enllà les actuacions habituals amb motiu de les festes tradicionals i populars catalanes, com Sant Jordi o la Diada de l’11 de setembre.

Les comunitats catalanes a l’exterior

Les comunitats catalanes a l’exterior són un punt de trobada i referència, fomenten el vincle des de l’exterior amb Catalunya a través de la llengua, la cultura i altres àmbits, i promouen el coneixement del país col·laborant amb institucions i entitats de l’entorn.

El reconeixement oficial com a comunitat catalana a l’exterior permetrà els castellers de Londres ser beneficiaris dels serveis, els ajuts i les prestacions que ofereix el Govern, i també de participar al Consell de la Catalunya Exterior —l'òrgan assessor de consulta i participació de la Catalunya exterior en les polítiques públiques del Govern— i prendre part de les diverses trobades, entre d’altres.

Actualment, hi ha més d’una norantena d’entitats oficialment reconegudes i en actiu arreu del món.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined