G

11 grans estrenes en català als cinemes per a la segona meitat del 2024

query_builder   5 abril 2024 13:12

event_note Nota de premsa

11 grans estrenes en català als cinemes per a la segona meitat del 2024

  1. ‘El regne del planeta del simis’, ‘Del revés 2’, ‘Gru, el meu dolent preferit 4’ o ‘Vaiana 2’ són alguns dels títols més destacats
  2. La propera gran estrena serà ‘Garfield: la pel·lícula’, que arribarà a les sales el proper 1 de maig
  3. Durant aquest any, s’han estrenat 13 pel·lícules doblades al català gràcies al suport del Departament de Cultura
D{"name":"2024/04/05/13/04/2b330acd-33a7-48a6-a853-e695b4f2eb5b.png","author":"D","type":"0","location":"0","weight":1382180}

Els cinemes de Catalunya acolliran, d’ara fins a final d’any, l’estrena en català d’onze grans produccions cinematogràfiques. Es tracta d’un ventall de pel·lícules que inclouen tots els gèneres, amb especial presència dels films per a tots els públics. La propera gran estrena és ‘Garfield: la pel·lícula’, que arribarà a les sales l’1 de maig, acompanyada d’‘El regne del planeta dels simis’, seqüela de la cèlebre saga, que es podrà veure a partir del dia 10 del mateix mes.

Els mesos d’estiu els obriran l’estrena de ‘Del revés 2’, l’esperada continuació de la producció animada de Pixar (19 de juny). La seguirà ‘Detectiu Conan: The Million Dollar Pentagram’ (28 de juny) i una altra pel·lícula amb segell animat, ‘Gru el meu dolent preferit 4’ (3 de juliol). Durant l’agost, arribaran a les sales ‘Buffalo Kids’ (14 d’agost) ‘Harold i el llapis Màgic’, amb Zachary Levi (16 d’agost) i ‘Herois de Central Park’ (30 d’agost).

Al setembre serà el torn de ‘Beetlejuice 2’, seqüela de la coneguda pel·lícula dels anys vuitanta, i de ‘Transformers one’ (13 de setembre). Finalment, tancaran l’any les estrenes de ‘Milagros: una ossa extraordinària’ (11 d’octubre) i una altra esperada producció de Disney, ‘Vaiana 2’ (29 de novembre).

Tot el material de les estrenes del cinema en català està disponible al següent portal: https://llengua.gencat.cat/ca/eines_i_serveis/area-de-descarrega/cinema/estrenes/


Mantenint el salt endavant del cinema en català

Des del gener del 2024, les sales del país han acollit l’estrena de 13 pel·lícules amb doblatges al català desenvolupats amb el suport del Departament de Cultura. L’aposta del Departament segueix sent assegurar que les pel·lícules que es poden veure al cinema en català siguin les que tenen més impacte de cada any.

El suport a l’audiovisual en català ha estat una de les prioritats del Govern, que en els últims tres anys ha multiplicat per tres la inversió en aquest sector, passant dels 9,9 milions d’euros el 2020 als 32,6 del 2023. Dins d’aquesta inversió, han rebut especial atenció els ajuts a la producció de pel·lícules i sèries en català que s’han multiplicat per sis, augmentat, dels 2,9 milions del 2019, als 18,3 del 2022.

Les bones xifres de l’audiovisual en català s’estenen a les sales de cinema, que han tornat a les xifres d’espectadors prepandèmia i presenten les millors dades percentuals dels últims 10 anys. El 2022 i el 2023 el cinema en llengua catalana va superar les xifres d’assistència del 2019, sobrepassant de llarg els 300.000 espectadors.


‘Garfield: la pel·lícula’

El famós Garfield, el gat que odia els dilluns i que adora la lasanya, està a punt de viure una aventura en el salvatge món exterior. Després d'una inesperada reunió amb el seu pare, el gat de carrer Vic, Garfield i el seu amic caní Odiï es veuen forçats a abandonar les seves perfectes i consentides vides per unir-se al seu progenitor en un arriscat atracament.

Versió doblada al català distribuïda per Sony.

Estrena: 1/05/2024

Material de descàrrega: https://llengua.gencat.cat/ca/eines_i_serveis/area-de-descarrega/cinema/estrenes/#garfield--la-pel-licula---01-05-2024


‘El regne del planeta dels simis’

Diverses generacions després del regnat de Cèsar, els simis són l'espècie dominant al planeta i els humans estan forçats a viure a l'ombra. Mentre un nou i tirànic líder simi construeix el seu imperi, un jove de l’espècie emprèn un angoixant viatge que el portarà a qüestionar-se el que sap i a prendre decisions que definiran el futur de simis i humans.

Versió doblada al català distribuïda per 20th Century Fox.

Estrena: 10/05/2024

Material de descàrrega: https://llengua.gencat.cat/ca/eines_i_serveis/area-de-descarrega/cinema/estrenes/#el-regne-del-planeta-dels-simis---10-05-2024


‘Del revés 2’

Alegria, Tristesa, Ira, Fàstic i Por han tornat. Però ara, en plena adolescència, estan passant moltes coses dins del cos de la Riley. La nena que vam conèixer és ara una noia i les seves emocions seran un còctel explosiu. En aquesta nova aventura, apareixeran noves emocions com a Ansietat, Enveja o Vergonya, que ho canviaran tot.

Versió doblada al català distribuïda per Disney.

Estrena: 19/06/2024

Material de descàrrega: https://llengua.gencat.cat/ca/eines_i_serveis/area-de-descarrega/cinema/estrenes/#el-regne-del-planeta-dels-simis---10-05-2024


‘Detectiu Conan: The Million Dollar Pentagram’

Es tracta de la 27a pel·lícula de la sèrie del Detectiu Conan, l’anime emès durant anys a Catalunya per l’antic 3XL i ara per l’SX3. La història té lloc la ciutat portuària de Hakodate, al Japó. Al film, Kaito Kid y Heiji Hattori s’enfrontaran cara a cara per primera vegada.

Versió doblada al català distribuïda per Alfa Pictures.

Estrena: 28/06/2024


‘Buffalo Kids’

Dos orfes irlandesos viatgen a Nova York i s'embarquen en un emocionant viatge en tren per a trobar-se amb el seu oncle i reclamar la seva herència. Mentre es fan amics d'una institutriu que supervisa un altre grup d'orfes, han d'enfrontar-se a l’atac d’uns bandits.

Versió doblada al català distribuïda per Warner.

Estrena: 05/07/2024


‘Harold i el llapis màgic’

En Harold és el nen protagonista d’un llibre infantil i té un poder molt especial: tot el que dibuixa amb el seu llapis màgic esdevé real. Un dia, quan s’ha fet gran, es dibuixa a si mateix fora de les pàgines del llibre i, de cop, es veu transportat al món real. Ben aviat s’adonarà de dues coses: que encara ha d’aprendre moltes coses de la vida i que el seu llapis pot desencadenar fets i situacions del tot inesperats.

Versió doblada al català distribuïda per Universal.

Estrena: 16/08/2024


‘Herois de Central Park’

Un titella del Quixot, fugitiu i amb una imaginació il·limitada, i DJ Doggy Dog, un peluix abandonat que necessita un amic, creuaran els seus camins en Central Park i s'uniran contra vent i marea per a una èpica aventura d'amistat a la ciutat de Nova York.

Versió doblada al català distribuïda per A Contracorriente.

Estrena: 30/08/2024


‘Beetlejuice 2’

Després d'una inesperada tragèdia familiar, tres generacions de la família Deetz tornen a Winter River. La vida de la Lydia fa un tomb quan la seva rebel filla adolescent, Astrid, descobreix el portal al més enllàaccidentalment. És només qüestió de temps que algú digui el nom de Beetlejuice tres vegades i l'entremaliat dimoni torni per a crear el caos.

Versió doblada al català distribuïda per Warner.

Estrena: 06/09/2024


‘Transformers One’

Una història ambientada a Cybertron, llar tant dels Autobots com dels Decepticons. La pel·lícula se centrarà en la relació entre Optimus Prevalgui i Megatron.

Versió doblada al català distribuïda per Paramount.

Estrena: 13/09/2024


‘Milagros: una ossa extraordinària’

Milagros és una ossa d'antifaç amb gran intel·ligència i coratge que posseeix el do d'entendre l'idioma humà. Al costat dels seus amics, viurà mil aventures enfrontant-se als desafiaments de la naturalesa i la crueltat de l'home amb l’objectiu de salvar al seu germà i preservar la seva espècie.

Versió doblada al català distribuïda per A Contracorriente.

Estrena: 11/10/2024


‘Vaiana 2’

Segona part de la pel·lícula de Disney. Després de rebre una inesperada crida dels seus avantpassats, Vaiana ha de viatjar als llunyans mars d'Oceania i endinsar-se en perilloses aigües remotes per a viure una aventura sense precedents.

Versió doblada al català distribuïda per Disney.

Estrena: 29/11/2024

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined