112

El Govern aprova la licitació del contracte per instal·lar estacions de recàrrega de vehicles elèctrics a 70 edificis dels Mossos d'Esquadra i l'edifici del 112 de Reus

query_builder   9 abril 2024 12:43

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la licitació del contracte per instal·lar estacions de recàrrega de vehicles elèctrics a 70 edificis dels Mossos d'Esquadra i l'edifici del 112 de Reus

  1. El cost de la licitació ascendeix a 7.602.841 euros
  2. En total s’habilitaran 175 punts de recàrrega a tot Catalunya

El Govern ha aprovat la publicació de la licitació, prevista per finals d’aquesta setmana, per a la contractació del servei de subministrament i execució de la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics a 70 edificis adscrits a la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra i l’edifici del 112 a Reus.

Es tracta d’una licitació plurianual amb un import total de 7.602.841 euros. En total s’habilitaran 175 punts de recàrrega en els estacionaments exteriors dins dels perímetres tancats dels edificis policials.

S’ha de tenir en compte que el parc automobilístic dels Mossos d’Esquadra està format majoritàriament per vehicles de combustió interna amb el corresponent nivell d’emissions de CO₂ en funció del seu ús.

D’acord amb les polítiques mediambientals dirigides a la reducció d’aquestes emissions, el Departament d’Interior va establir la prioritat de començar a preparar aquesta infraestructura de punts de recàrrega. En concret, serà per a vehicles híbrids elèctrics endollables Hybrid Electric Vehicle (PHEV) i per a vehicles elèctrics de bateria (BEV/EV). En definitiva, es tracta d’un pas necessari per a l’inici de la transició cap a un parc automobilístic més sostenible mediambientalment arreu del territori.

Del total dels punts de recàrrega previstos, 143 seran de corrent altern amb dues bases que disposaran d’una potència de sortida de 22 kW cadascuna. Els 32 punts restants, amb una sola presa de connexió, veuran augmentades la seva potència fins als 50 kW.

undefined
undefined
undefined
undefined