.

Carles López Grippa, nou director del Centre Penitenciari Mas d'Enric

query_builder   9 abril 2024 19:55

event_note Nota de premsa

Carles López Grippa, nou director del Centre Penitenciari Mas d'Enric

L’anterior director, Francesc Romero, assumirà funcions tècniques d’anàlisi i informació interna a l’Àrea d’Informació i Seguretat dels serveis penitenciaris

Carles López Grippa serà el nou director del Centre Penitenciari Mas d’Enric (Tarragonès), en substitució de Francesc Romero, que va ser rellevat a petició pròpia, el dia 27 d’abril. El relleu a la direcció del centre marca l’inici d’una nova etapa després de la crisi generada arran de l’assassinat d’una treballadora del centre. El canvi es farà efectiu aquest mateix dijous. D’altra banda, Romero assumirà funcions tècniques a l’Àrea d’Informació i Seguretat (AIS) de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima.


López Gripa ha estat director del Centre Obert de Tarragona

El nou director de la presó té una dilatada experiència en l’àmbit de la gestió penitenciària i des del 2015 fins avui ha dirigit el Centre Obert de Tarragona (COTA). Es dona la circumstància que en aquell moment també va substituir Francesc Romero en aquesta responsabilitat. El COTA és l’equipament penitenciari més modern i avançat tecnològicament, amb l’objectiu de potenciar el règim obert, que és la classificació que facilita que no tornin a reincidir 8 de cada 10 interns.

Carles López, és llicenciat en Dret i diplomat en Turisme per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, té un postgrau en Direcció de Seguretat Integral per la Universitat de Vic i té dos màsters, un en gestió i Dret local per la Universitat Autònoma de Barcelona, i un en Ciències Jurídiques per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

El nou director és funcionari de carrera del cos superior de la Generalitat de Catalunya i ha ocupat diferents responsabilitats directives en l’àmbit de l’execució penal des de 2005. Abans d’accedir a la direcció del Centre Obert de Tarragona va ser Cap de l’àrea de Règim Interior Penitenciari durant 6 anys, i anteriorment va ser subdirector de règim interior dels centres penitenciaris de Lledoners i de Tarragona respectivament.


Noves funcions per a Francesc Romero

L’exdirector del centre penitenciari de Mas d’Enric, Francesc Romero, assumirà noves funcions tècniques a l’Àrea d’Informació i Seguretat (AIS), una unitat dels serveis penitenciaris dirigida per un alt funcionari amb dilatada experiència en el camp. Aquesta àrea es dedica a dur a terme tasques d’anàlisi i informació interna del sistema.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined