Condemna d'un triple feminicidi al Prat de Llobregat.

El Departament d'Igualtat i Feminismes condemna un triple feminicidi al Prat de Llobregat

query_builder   10 abril 2024 12:10

event_note Nota de premsa

El Departament d'Igualtat i Feminismes condemna un triple feminicidi al Prat de Llobregat

  1. Amb aquest cas ja són 10 les víctimes per violència masclista el 2024 a Catalunya, 5 de les quals són menors d’edat.
Condemna d'un triple feminicidi al Prat de Llobregat{"name":"2024/04/10/12/01/1d6ec58b-c346-416f-989d-e7044cf6e91a.jpg","author":"Departament d'Igualtat i Feminismes","type":"0","location":"0","weight":97878}

El Departament d’Igualtat i Feminismes condemna l’assassinat masclista d'una dona i les seves dues criatures, un nen i una nena de vuit anys al Prat de Llobregat, que s'ha confirmat avui dimecres, 10 d'abril de 2024. El Departament expressa el seu més sentit condol i escalf a la família i entorn de la dona i les dues criatures assassinades per violència masclista i als veïns i veïnes de la localitat. Davant d’aquest nou cas el departament d’Igualtat i Feminismes ha activat el Servei d’Intervenció en Crisi per tal que les psicòlogues especialitzades en violència masclista puguin atendre i acompanyar l’escola, la família i les persones de l’entorn que ho necessitin.

Amb la confirmació d'aquest cas, el nombre de feminicidis d’enguany són 10, corresponents a cinc dones, dues criatures assassinades per violència masclista juntament amb la seva mare, i tres feminicidis vinculats amb finalitat de violència vicària.

Des que es van començar a recollir dades oficials l'any 2012, hi ha hagut 140 feminicidis a Catalunya, dels quals 7 corresponen a fills i filles menors d’edat. El total de casos de violència vicària, que a Catalunya es comptabilitzen des del 2014, seria de 4, en cas de confirmar-se el cas de Bellcaire de la setmana passada i el dels dos germans de 7 i 10 anys assassinats pel pare al barri d'Horta, a Barcelona, al gener. El nombre de fills i filles que han quedat orfes de mare per la violència masclista és de 5 aquest 2024 i de 97 en la darrera dècada.

Erradicar les violències masclistes és una qüestió de país. Per aquest motiu, el Departament fa una crida a sumar esforços des de tots els àmbits de la societat per acabar amb les violències masclistes en totes les seves formes. Només amb la implicació de tots i totes aconseguirem vèncer el masclisme i desterrar el patriarcat de la nostra societat. No serem una societat lliure fins que les dones no tinguin plenament garantit el dret a viure lliures de violències masclistes.

Recordem que davant qualsevol indici o situació de violència masclista cal trucar al telèfon 900 900 120. Hi pot trucar tothom. Tinguem ben present que una trucada pot salvar una vida. Aquesta línia és gratuïta, confidencial, no deixa rastre i opera les 24 hores cada dia de l'any en múltiples idiomes. Ofereix atenció psicològica directa, fa un primer assessorament jurídic i fa derivació, si així se sol·licita, als serveis especialitzats que acompanyen les dones en la seva recuperació.

Les dones que estiguin patint algun tipus de violència masclista també poden adreçar-se a qualsevol dels serveis de la xarxa pública d’atenció a les violències masclistes que s’ubiquen arreu del país. D’altra banda, en cas d'emergència davant d'una agressió, cal trucar al telèfon 112.

Per últim, el Departament d’Igualtat i Feminismes apel·la a la responsabilitat col·lectiva i demana el màxim respecte a la intimitat de la víctima i del seu entorn, per tal de facilitar el seu procés de dol i no afegir més dolor evitant cap mena de revictimització.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined