Sant Jordi

Catalunya celebra Sant Jordi al món amb 325 actes a 192 ciutats de 29 països

query_builder   15 abril 2024 13:48

event_note Nota de premsa

Catalunya celebra Sant Jordi al món amb 325 actes a 192 ciutats de 29 països

  1. El Govern, DIPLOCAT i l’Institut Ramon Llull han presentat els actes de celebració de la diada de Sant Jordi arreu del món
  2. Les delegacions del Govern a l’exterior portaran el Sant Jordi a 90 ciutats de 21 països diferents. Per primera vegada, les delegacions a Corea del Sud i al Japó se sumaran a la celebració de Sant Jordi reforçant la diada a Seül i Tòquio
  3. Tots els actes es poden consultar a santjordi.gencat.cat i al portal Books and Roses

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu; la secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster i Lloret; i el director de l’Institut Ramon Llull, Pere Almeda, han presentat el conjunt d’activitats organitzades pel Govern de la Generalitat i les comunitats catalanes a l’exterior per celebrar la diada de Sant Jordi arreu del món, en una roda de premsa a la seu de l’Institut Ramon Llull (IRL) a Barcelona.

“L’acció exterior és una prioritat del Govern i Sant Jordi és una festa de referència que ens permet posicionar la llengua i la cultura catalana arreu del món”, ha dit Serret en l’obertura de l’acte. En total, ara com ara, se celebraran 325 actes de Sant Jordi arreu del món, a 192 ciutats de 29 països diferents. D’entre tots aquests, les delegacions del Govern a l’exterior portaran la diada de Sant Jordi a 90 ciutats de 21 països diferents. “Tenim una clara vocació de continuar fent diplomàcia cultural i la celebració de Sant Jordi és una gran carta de presentació”, ha apuntat la consellera.

Per primera vegada, les delegacions del Govern al Japó i a Corea del Sud se sumaran en l’organització d’actes als països asiàtics, contribuint amb les comunitats catalanes d’aquests països. “Reforcem la diada de Sant Jordi al continent asiàtic, un espai estratègic pel Govern i pel conjunt de la societat catalana”. L’any passat el president Aragonès i la consellera Serret van inaugurar la Delegació de Corea del Sud, i aquest any, el Govern preveu inaugurar la seu de la Delegació al Japó. Actualment, la representació institucional de la Generalitat de Catalunya al món és de 21 delegacions que cobreixen 72 països de tots els continents.

En la seva intervenció, la secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster, ha assegurat que Sant Jordi “és un dels actius més grans que tenim com a país” i que es tracta d’una celebració “inclusiva i arrelada que ens permet donar-nos a conèixer”. Foraster ha destacat que enguany s’ha notat un increment d’actes promoguts per les delegacions del Govern a l’exterior que queden recollits al portal Books and Roses i ha presentat una campanya per promocionar llibres catalans traduïts a l’anglès.

Per la seva banda, el director de l’Institut Ramon Llull, Pere Almeda, ha dit que s’han implicat de manera especial en la celebració de Sant Jordi a Berlín amb l’organització d’actes al centre cultural KulturBrauerei. És la primera vegada que l’IRL impulsa una iniciativa d’aquest tipus a l’estranger amb institucions locals: “Serà una celebració amb música i debat que ens permetrà interactuar amb altres cultures”, ha explicat Almeda. La jornada, coorganitzada amb la Delegació del Govern a Alemanya, comptarà amb parades d’entitats, activitats infantils, actuacions castelleres i espais gastronòmics.

Tots els actes organitzats per Sant Jordi per les delegacions del Govern a l’exterior es poden consultar al web santjordi.gencat.cat. El portal Books and Roses agrupa totes les activitats de Sant Jordi al món, més enllà de les que organitzen les delegacions. També se’n pot fer el seguiment a les xarxes socials a través de les etiquetes #SantJordiAlMón i #BooksAndRoses.

2  

Imatges

La consellera Serret presenta Sant Jordi al món.

La consellera Serret presenta Sant Jordi al món. 4173590

La consellera Serret, amb Foraster i Almeda.

La consellera Serret, amb Foraster i Almeda. 7214699

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined