El conseller de Salut ha visitat aquest matí les instal·lacions del nou servei de rehabilitació que es posarà en marxa al CAP Numància de Barcelona.

Manel Balcells: "El nou servei de rehabilitació del CAP Numància començarà a funcionar el mes de juny"

event_note Nota de premsa

Manel Balcells: "El nou servei de rehabilitació del CAP Numància començarà a funcionar el mes de juny"

  1. El conseller Balcells ha visitat aquest matí les noves instal·lacions, que estan en fase d’equipament un cop acabades les obres
  2. El nou servei oferirà rehabilitació ambulatòria, domiciliària i logopèdia
El conseller de Salut ha visitat aquest matí les instal·lacions del nou servei de rehabilitació que es posarà en marxa al CAP Numància de Barcelona.{"name":"2024/04/15/14/33/c0ce5cdc-0c5a-4e10-852c-681b2fcf746b.jpg","author":"Paula Roque","type":"0","location":"0","weight":1761296}

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha visitat aquest matí les instal·lacions del nou servei de rehabilitació que es posarà en marxa al CAP Numància de Barcelona. Les obres, realitzades a la planta semisoterrani del centre d’atenció primària, ja estan finalitzades i actualment s’està acabant d’equipar amb tot el material necessari.

El conseller Balcells ha anunciat que a partir del mes de juny “es començarà a posar en marxa” el servei de rehabilitació, que es desplegarà “de forma progressiva fins a final d’any, quan hi haurà el traspàs de les actuals empreses concessionàries cap al sistema públic”. El conseller ha lloat les noves instal·lacions, que ha qualificat de “magnífiques” i que disposen d’espais oberts i la tecnologia més avançada. “Aquesta era una mancança històrica que necessitava la ciutadania, és un canvi impressionant en el sentit de la qualitat de la rehabilitació”, ha reblat el conseller Balcells.

El nou servei de rehabilitació del CAP Numància prestarà els serveis de rehabilitació ambulatòria, rehabilitació domiciliària i logopèdia per a una població de referència que progressivament arribarà a més de 100.000 persones del districte de Sants - Montjuïc.

El nou servei disposarà de 2 consultes mèdiques i 2 consultes de logopèdia, 1 sala de tractament de fisioteràpia general amb espais de tractament individual (incloent-hi aparells d’electroteràpia, termoteràpia i hidroteràpia), 2 sales per a tractament de fisioteràpia general, 6 sales per a tractaments de fisioteràpia individual (una amb wc per al sòl pelvià), així com lavabos i vestidors per als professionals i usuaris.

El servei oferirà tractaments grupals i individuals orientats a recuperar habilitats o funcions que s’han deteriorat o perdut a causa de malalties i afectacions del sistema nerviós central o perifèric, malalties de l’aparell locomotor i del teixit connectiu, malalties de l’aparell respiratori, malalties de l’aparell circulatori i malalties de l’aparell genitourinari.

Gestionat per l’Institut Català de la Salut, el servei de rehabilitació facilitarà el treball en xarxa amb l’atenció primària, comunitària i especialitzada, millorant les transicions del pacient i la continuïtat assistencial.

Un pas endavant cap al nou model de rehabilitació

Aquest nou equipament s'emmarca dins del nou model de rehabilitació que el Departament de Salut vol desplegar per tal que la rehabilitació, fisioteràpia, logopèdia i la teràpia ocupacional es presti des de les entitats proveïdores del sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT).

Amb aquesta aposta es vol garantir l’equitat en l’accés als millors serveis i en els resultats en salut per a tota la població, independentment del gènere, els factors socioeconòmics i el lloc de residència; i l’atenció integrada i la garantia de continuïtat assistencial.

3  

Imatges

El conseller de Salut ha visitat aquest matí les instal·lacions del nou servei de rehabilitació que es posarà en marxa al CAP Numància de Barcelona.

El conseller de Salut ha visitat aquest matí les instal·lacions del nou servei de rehabilitació que es posarà en marxa al CAP Numància de Barcelona. 1761296

El conseller s'ha reunit amb l'equip del centre.

El conseller s'ha reunit amb l'equip del centre. 5522774

El conseller ha lloat les noves instal·lacions, que ha qualificat de 'magnífiques'.

El conseller ha lloat les noves instal·lacions, que ha qualificat de 'magnífiques'. 5627870

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined