La Generalitat de Catalunya renova l'espai de l'Àrea privada amb l¿objectiu de millorar els serveis de l¿administració, reduint la burocràcia i oferint espais accessibles de consulta, gestió i comunicació amb la ciutadania.

Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital

La Generalitat renova el web de l'Àrea privada ciutadana, més senzilla i amb més serveis per a les persones

query_builder   16 abril 2024 09:53

event_note Nota de premsa

Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital

La Generalitat renova el web de l'Àrea privada ciutadana, més senzilla i amb més serveis per a les persones

  1. Simplifica els processos i permet la consulta i gestió de la informació de diverses administracions en un espai únic.
  2. Entre altres noves funcionalitats, permet consultar les teves dades, obtenir-ne la certificació i descarregar documents al teu mòbil amb un QR.

La Generalitat de Catalunya renova l'espai de l'Àrea privada amb l’objectiu de millorar els serveis de l’administració, reduint la burocràcia i oferint espais accessibles de consulta, gestió i comunicació amb la ciutadania.

Amb aquest canvi, es fa un pas més en l'experiència d’usuari i en facilitar eines digitals útils per a la ciutadania: s’ofereix un espaide consulta i gestió de dades i documents de diverses administracions públiques i un bot d'ajuda per resoldre dubtes. També incorpora un nou marc de navegació amb la informació ordenada de forma més clara, usable i accessible.

La web incorpora tres nous serveis:

Les meves dades

En aquest apartat la ciutadania podrà consultar dades personals disponibles a diferents administracions públiques. Entre altres es podran consultar dades referents a la teva situació laboral, familiar o personal.

Apart de consultar aquestes dades, la ciutadania en alguns casos també podrà descarregar-se una còpia autèntica dels documents amb codi CSV. A més, també podrà descarregar els documents en un dispositiu mòbil amb el codi QR.

Els meus documents

En aquest espai, la ciutadania tindrà disponibles documents que la Generalitat de Catalunya hagi publicat amb dades d’interès personal. D’aquesta manera es facilita al ciutadà poder fer ús d’aquests documents en l’àmbit privat.

Amb aquest nou servei, per exemple, quan una persona registri documents en una oficina de la Generalitat, podrà demanar tenir disponible aquest document en aquest espai de l'Àrea privada.

El servei està dissenyat perquè aviat la ciutadania pugui pujar també els seus documents, com el contracte de lloguer, els rebuts, títols acadèmics, entre d'altres, i que l’administració no pot consultar. L’usuari podrà fer-los servir en els seus tràmits i gestions amb la Generalitat de Catalunya.

Un bot d’ajuda dona suport a les persones

Una altra de les novetats que incorpora l'Àrea privada és un bot d'ajuda que dona resposta als dubtes de la ciutadania. Aquest bot funciona amb llenguatge naturali amb format de pregunta resposta. El llenguatge natural és l’utilitzat en una conversa entre persones i per tant una mateixa idea es pot expressar de varies maneres. El bot està basat en algoritmes que a partir d’una base de coneixement busca la millor resposta a la pregunta rebuda independentment de com s’hagi formulat.

S'afegeix una enquesta de satisfaccióper conèixer la valoració de la ciutadania i així poder oferir un millor servei.

Per accedir a l'Àrea privada t'has d’identificar amb un certificat digital, una contrasenya d'un sol ús com l'IdCAT Mòbil o el Cl@ve.

La nova Àrea privada, juntament amb el web de suport a la tramitació, formen part de la línia d’actuació suport i acompanyament a la ciutadania que impulsa la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital, mitjançant la Direcció General de Serveis Digitals i Experiència Ciutadana.

Aquest projecte està dins del Pla de Recuperació Next Generation, com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19 en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

Enllaços:

Àrea privada:https://web.gencat.cat/ca/tramits/area-privada/

Com obtenir l'IdCAT Mòbil: https://web.gencat.cat/ca/tramits/suport-tramitacio/durant-la-tramitacio/signatura-identificacio-digital/idcat-mobil/

2  

Imatges

logoFEDER

logoFEDER 70574

Logo next generation Catalunya

Logo next generation Catalunya 42276

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined