El delegat del Govern, Àngel Xifré, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó

El Govern i la Diputació assenyalen la mobilitat com un dels pilars de la futura Àrea Metropolitana del Camp de Tarragona

query_builder   16 abril 2024 12:45

event_note Nota de premsa

El Govern i la Diputació assenyalen la mobilitat com un dels pilars de la futura Àrea Metropolitana del Camp de Tarragona

El delegat del Govern i la presidenta de la Diputació reivindiquen la importància del Tramvia del Camp de Tarragona per vertebrar el territori

El delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, i la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, s’han reunit aquest dimarts per abordar els reptes territorials que afronta el Camp de Tarragona a curt i mig termini. Els representants de les dues institucions han coincidit en assenyalar la mobilitat com un dels pilars de la futura Àrea Metropolitana i han reivindicat la importància del Tramvia del Camp de Tarragona per vertebrar el territori.

El delegat del Govern ha remarcat que, malgrat la no aprovació dels pressupostos de la Generalitat que contemplaven una important partida econòmica per al futur Tramvia del Camp de Tarragona, “el projecte del tramvia no té aturador i segueix endavant”. En aquest sentit, Àngel Xifré ha explicat que aquesta setmana s’ha adjudicat la redacció del projecte constructiu entre Vila-seca i la Estació Intermodal per un import de 231.000 euros i un termini d’execució de 14 setmanes.

El delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, i la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó{"name":"2024/04/16/12/41/38892d5e-bb15-41c4-9399-8fba23ee1a30.jpeg","author":"Delegació Govern Tarragona","type":"0","location":"0","weight":337604}

Xifré ha volgut destacar que “el Camp de Tarragona conjuga indústria, turisme i serveis i és un dels motors econòmics del país, i la mobilitat ha de tenir un paper estratègic i vertebrador del territori que ens projecti cap a un futur competitiu amb visió metropolitana”. El delegat del Govern ha recordat també que l’Autoritat Territorial de la Mobilitat del Camp de Tarragona (ATM) es troba immersa en el procés participatiu que ha de definir el Pla Director de la Mobilitat del Camp de Tarragona per planificar la mobilitat dels propers anys al territori. L’àmbit del pla comprèn una població de prop de 650.000 habitants dels 132 municipis pertanyents a sis comarques (Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès), un territori on s’aplica el sistema tarifari integrat de l’ATM.

Per la seva banda, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha manifestat que “la Diputació com a administració supramunicipal ha participat i participa activament en el desplegament del Tramvia del Camp. Aportem el nostre coneixement sobre la mobilitat sostenible que connecta les ciutats més poblades amb les zones d’interior”.

D’altra banda, des de la Delegació del Govern i la Diputació de Tarragona han volgut posar en valor el Grup Impulsor de l’Àrea Metropolitana creat el passat mes de desembre per generar un espai de cooperació intermunicipal en àmbits com la mobilitat, els serveis, l’economia o la sostenibilitat. El grup està presidit per la Diputació i integrat per Tarragona, Reus, Constantí, la Canonja, Vila-seca, Salou i Cambrils, juntament amb l’Ajuntament de Valls, la delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona, i els Consells Comarcals del Tarragonès i del Baix Camp.

La presidenta de la Diputació i el delegat del Govern han remarcat la importància d’aquest grup impulsor per contribuir a la transformació del territori en diversos nivells, també en l’econòmic. En aquest sentit, han fet incís en la importància de descarbonització de la indústria i l’atracció de noves inversions a la demarcació. “La descarbonització del polígon químic és transcendental per l’economia del Camp de Tarragona i hem d’acompanyar el sector industrial en tot allò que estigui a les nostres mans”, afirma Àngel Xifré. “La competitivitat del nostre territori, passa per la descarbonització de la indústria química” conclou Noemí Llauradó.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined