EMT

Torrent: "L'acord entre EBRO i Chery culmina amb èxit el procés de reindustrialització de Nissan"

query_builder   16 abril 2024 14:43

event_note Nota de premsa

Torrent: "L'acord entre EBRO i Chery culmina amb èxit el procés de reindustrialització de Nissan"

  1. Les dues companyies del sector de l’automoció acorden produir vehicles a través d’una 'joint venture'
  2. El conseller recorda que “ens havíem proposat continuïtat industrial amb una activitat vinculada al sector de l’automoció i amb aquest acord s’ha aconseguit”
  3. El conseller s’ha reunit diverses vegades amb directius de la companyia xinesa per avançar en l’acord, tant a Catalunya com a la Xina
  4. VÍDEO AMB DECLARACIONS DEL CONSELLER: https://we.tl/t-ozv96349YE

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha celebrat l’acord entre l’empresa automobilística xinesa Chery i la companyia EBRO i ha assegurat que aquest fet “culminem amb èxit i de manera molt satisfactòria el procés de reindustrialització” dels terrenys de la Zona Franca que ocupava antigament Nissan.

El responsable d’Empresa i Treball ha fet aquestes declaracions durant el seu viatge a la Xina, en el qual s’ha reunit amb directius de la companyia automobilística. Torrent ha recordat que “ens havíem proposat continuïtat industrial amb una activitat vinculada al sector de l’automoció i amb aquest acord ho aconseguim”. Les dues companyies han tancat un acord per a la fabricació de vehicles a través d'una joint venture, participada majoritàriament per EBRO.

El conseller ha destacat que “aquest acord és bo per tot l’ecosistema del nostre país, per tota la indústria auxiliar, per tota la indústria proveïdora d’aquesta cadena de valor i ens reposiciona en ple segle XXI cap a la mobilitat elèctrica”. “L’aterratge de Chery a Barcelona ens ajudarà que Catalunya continuï sent un dels principals productors de vehicles”, ha dit Torrent.

El conseller ha agraït a Ebro “la complicitat” i a Chery “l’aposta” per fer realitat aquesta aliança d'empreses. “Aconseguim l’objectiu màxim de la nostra agenda política, que és la reindustrialització de Catalunya. Volem una indústria del segle XXI i amb Chery ens encaminem cap a aquest propòsit”, ha conclòs el conseller.

Paper clau de la Generalitat

L’empresa automobilística Chery, la líder xinesa en exportacions de vehicles, va interessar-se per Catalunya com a possible localització per a la fabricació de vehicles l’any 2022. El 28 de novembre d’aquell any, una delegació de la companyia va visitar els terrenys de la Zona Franca i es va reunir amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió. Aleshores, amb la licitació dels terrenys en marxa, va començar a explorar-se l’encaix del projecte en el procés de reindustrialització de la planta de Nissan.

El 13 de març del 2023 es va celebrar l’acte de ratificació de l’acord de reindustrialització dels terrenys de la Zona Franca, que oficialitzava Goodman i el Hub d’Electromobilitat com a projecte guanyador del procés de licitació.

Les converses amb Chery van continuar i es van intensificar arran del viatge a la Xina del conseller Torrent, i el DG d’Indústria, Oriol Alcoba. El 20 d’octubre del 2023, aquesta delegació del Govern va mantenir una reunió de treball a la seu i fàbrica principal del fabricant Xinès, a la ciutat de Wuhu.

La trobada a la Xina va ser corresposta amb la visita que van fer directius de la companyia a Barcelona el passat 22 de desembre, on van reunir-se, novament, amb el conseller Torrent i van continuar avançant en la concreció del projecte i de les negociacions.

Des d’aleshores, els contactes i negociacions s’han intensificat fins a culminar amb l’acord anunciat aquest matí.

Més enllà de les negociacions, el Govern també ha garantit una ràpida transició finançant els contractes de formació dels treballadors i treballadores que hi ha actualment a la planta de la Zona Franca.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________


Twitter @empresacat | Twitter @treballcat

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined