mini

L'Aeroport d'Andorra - La Seu d'Urgell planifica una nova zona per a 9 hangars

query_builder   18 abril 2024 17:30

event_note Nota de premsa

L'Aeroport d'Andorra - La Seu d'Urgell planifica una nova zona per a 9 hangars

  1. L’espai també preveu un aparcament de vehicles, un edifici d’oficines i un vertiport per a drons


foto
Membres de la Taula Estratègica de l’Aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell.
{"name":"2024/04/18/17/07/560abf52-4160-4a43-ad30-1f2a76aa2981.jpg","author":"Territori","type":"0","location":"0","weight":1402146}


L’Aeroport d’Andorra – La Seu d’Urgell ha projectat 9 hangars als terrenys ubicats a la zona nord de la infraestructura, on també s’hi ha planificat un edifici d’oficines de 600 m2, un vertiport per a drons i un nou aparcament de vehicles. El planejament, concretament, preveu 3 hangars de grans dimensions, d’uns 1.200 m2, i 6 hangars de dimensions mitjanes, d’uns 600 m2, per a empreses i aviació en general.

És un disseny que s’ha hagut de desenvolupar perquè les superfícies disponibles per a nous hangars ja estan totes adjudicades i, tot i així, continuen arribant sol·licituds per part d’empreses del sector de l’aviació per a construir-ne de nous.

L’Aeroport disposa actualment de 14 hangars que són utilitzats per empeses d’aviació corporativa com ara Andorra Aviation Group, a més d’empreses de vendes d’aeronaus, de serveis de reparació o de treballs aeris. A banda, hi ha 5 parcel·les ja adjudicades a empreses que hi preveuen construir hangars.

La infraestructura, d’altra banda, té prevista la instal·lació, aquest 2024, del nou edifici de la base del Grup d’Actuacions Especials dels Bombers de la Generalitat (GRAE), amb una mitjana de 450 operacions anuals.

La nova planificació urbanística s’ha donat a conèixer durant la Taula Estratègica de l’Aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell, que s’ha celebrat aquestdijous 18 d’abril. És l’òrgan format pel Departament de Territori, la Delegació del Govern de l’Alt Pirineu i Aran, els ajuntaments de la Seu d’Urgell, Montferrer i Castellbó i Ribera d’Urgellet, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Associació d’empresaris de l’Alt Urgell, l’Associació d’hostaleria de l’Alt Urgell, l’Agència Catalana de Turisme. També s’hi ha convidat el Govern d’Andorra.

La Taula també ha servit per a donar a conèixer xifres d’activitat, com ara que l’Aeroport ha comptabilitzat durant el primer trimestre de 2024 un total de 5.546 passatgers, que són més del doble de passatgers que els registrats durant el mateix període de l’any anterior.


1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 440498

undefined
undefined
undefined
undefined