Esmorzar literari de Sant Jordi a Girona

L'esmorzar literari de Sant Jordi commemora la figura de Montserrat Vayreda

query_builder   23 abril 2024 13:55

event_note Nota de premsa

L'esmorzar literari de Sant Jordi commemora la figura de Montserrat Vayreda

  1. La delegada del Govern a Girona ha agraït la feina dels escriptors i escriptores i ha ressaltat que “Sant Jordi és un dia per viure intensament la cultura i la llengua catalana”.
  2. La trobada, organitzada per la Delegació del Govern a Girona i els Serveis Territorials de Cultura, ha aplegat a més d'un centenar de persones vinculades al sector del llibre.
Esmorzar literari de Sant Jordi a Girona{"name":"2024/04/23/14/13/9afe506c-d0d9-40af-b5e4-1c110271be80.JPG","author":"Pere Duran","type":"0","location":"0","weight":"797411"}

Aquest matí s’ha celebrat el tradicional esmorzar literari de Sant Jordi, que cada any organitza la Delegació del Govern a Girona a la seu dels Serveis Territorials de Cultura.

El pati de la Casa Solterra ha aplegat més d'un centenar de persones, entre escriptors i escriptores, editors i editores, llibreters i llibreteres i professionals vinculats al sector del llibre a les comarques gironines.

Enguany la trobada ha estat dedicada a la poeta i escriptora alt-empordanesa, Montserrat Vayreda, en el marc de l’Any Montserrat Vayreda, amb motiu del centenari del seu naixement, i ha comptat amb la participació de les besnebodes de l’escriptora, Anna Vayreda i Anna Bonaterra, que han agraït la commemoració.

La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha destacat que “Sant Jordi és un dia per viure intensament la cultura i la llengua catalana” i ha ressaltat la importància de l’acte “és imprescindible que en un dia com avui creem aquests espais de trobada entre totes les persones vinculades al sector del llibre. Un espai de conversa, que potencia les relacions, i que vol fer un reconeixement i agraïment a la feina que feu en pro de la cultura catalana”.

La delegada del Govern també ha reivindicat que la trobada hagi estat dedicada a Montserrat Vayreda “cada any, amb aquest acte, volem fer un reconeixement i aquest any hem volgut posar el granet de sorra en difondre l’Any Vayreda i la figura d’aquesta escriptora de l’Alt Empordà”. I ha afegit que “esperem que aquesta commemoració serveixi per donar a conèixer la seva obra més enllà de la vegueria de Girona, perquè donar-la a conèixer a ella també és donar a conèixer l’Alt Empordà i les terres gironines”.

A l’acte també hi ha participat la comissària de l’Any Montserrat Vayreda, Anna Maria Velaz, que ha fet la glossa i ha destacat que Vayreda era una activista cultural i una defensora de la llengua. Velaz ha explicat que Vayreda va ser molt reconeguda en vida, sobretot en l’àmbit gironí i empordanès i que “ara, gràcies a la commemoració de l’Any Vayreda, serà reconeguda arreu de Catalunya i els territoris de parla catalana. De fet, fora de comarques gironines, ja ens estan demanant saber més sobre Vayreda, i això ens omple de joia”.

2  

Imatges

Esmorzar literari de Sant Jordi a Girona

Esmorzar literari de Sant Jordi a Girona 601674

Esmorzar literari de Sant Jordi a Girona (2)

Esmorzar literari de Sant Jordi a Girona (2) 5585997

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined