El president, durant l'atenció als mitjans (fotografia: Arnau Carbonell)

President Aragonès: "Avui, Diada de Sant Jordi, refermem el compromís amb la llengua catalana"

query_builder   23 abril 2024 14:04

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Avui, Diada de Sant Jordi, refermem el compromís amb la llengua catalana"

  1. El cap de l’Executiu ha reivindicat el català com “una eina d’ascensor social i de garantia de cohesió” i ha demanat seguir fomentant el seu ús perquè segueixi sent “una llengua viva”
  2. Aragonès ha començat la Diada al Palau de la Generalitat, on ha rebut als Gegants de Sant Jordi, les Pubilles i Hereus de Catalunya 2023, així com el gremi de Flequers i el gremi de Pastisseria de Barcelona

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha assegurat aquest matí que “la Diada de Sant Jordi és un dia per refermar el nostre compromís amb la llengua catalana” que, malgrat “els intents deminorització i persecució, avui és una llengua viva”. Per això ha demanat “redoblar” aquest compromís i fer-ho “mantenint sempre l'ús social, utilitzant el català per totes les accions del nostre dia a dia, però també en els àmbits professionals, comunicacionals, d'expressió artística i cultural, i acadèmics”.

El president, durant l'atenció als mitjans (fotografia: Arnau Carbonell)
El president, durant l'atenció als mitjans (fotografia: Arnau Carbonell)
{"name":"2024/04/23/14/04/a282fc84-4729-484d-8dc7-fb4851689aac.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":76677}

En declaracions als mitjans de comunicació, Aragonès ha reivindicat també el català com “una eina d’ascensor social i de garantia de cohesió de la societat”, ja que és la invitació, ha dit, a formar part de la societat catalana “en igualtat de drets i llibertats, i també de drets i obligacions”.

El cap de l’Executiu ha adreçat aquest missatge a la ciutadania des del Palau de la Generalitat, on, des de primera hora del matí, s’estan celebrat actes amb motiu de la Diada de Sant Jordi. Una jornada que el president ha qualificat com “un dels dies més bonics” a Catalunya, que “ens fa sentir molt orgullosos de com som com a país, i que és mirat amb admiració per altres nacions”. “El dia de Sant Jordi mostrem el millor de nosaltres mateixos, la passió per la cultura, per la llengua i per la vida en comunitat”, ha afegit.

Per últim, ha volgut agrair a tots els professionals que fan possible aquesta Diada, des del sector llibreter i editorial, fins al florista, flequer, pastisser, i també al personal dels serveis d’emergències i seguretat.

El president Aragonès ha iniciat la jornada rebent al Palau de la Generalitat els Gegants de Sant Jordi, així com les Pubilles i Hereus de Catalunya 2023 i els membres de la Junta del Foment de les Tradicions Catalanes. Tot seguit, ha mantingut una trobada amb la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers i el Gremi de Pastisseria de Barcelona.

Finalment, el cap de l’Executiu, acompanyat del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha saludat els paradistes de les entitats d’iniciativa social que participen en la venda de roses solidàries que cada any s’instal·len al Pati Gòtic del Palau de la Generalitat, així com la parada de llibres de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions (EADOP). Aquest any hi participen la Fundació Roure, Assís Centre d’Acollida, Fundació Carles Blanch, Fundació Pere Mitjans, Fundació Badalona Capaç, Associació Coordinadora de col·lectius de persones amb discapacitat de l’Hospitalet i la Fundació Maria Raventós.

En acabar els actes al Palau, el president Aragonès també ha participat a la campanya solidària ‘Sant Jordi en Companyia’ de l’associació Amics de la Gent Gran, portant una rosa i un llibre a una persona gran. A la tarda, acompanyat de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, el cap de l’Executiu passejarà per les diferents parades de roses i llibres ubicades al centre de Barcelona.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined