FGC Sabadell Vallès

El Govern adjudica l'anàlisi de factibilitat de la connexió ferroviària entre Sabadell i Castellar del Vallès

query_builder   24 abril 2024 09:54

event_note Nota de premsa

El Govern adjudica l'anàlisi de factibilitat de la connexió ferroviària entre Sabadell i Castellar del Vallès

FGC Sabadell Castellar Vallès{"name":"2024/04/24/09/52/d285d62c-47b0-422f-b80d-b16cfc75aac7.jpg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":316965}


  1. L’objectiu és millorar les comunicacions amb transport públic de Castellar del Vallès amb els municipis propers i amb Barcelona


  1. El document analitzarà la factibilitat de diverses alternatives


El Govern, a través de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha adjudicat avui la redacció de l’anàlisi per avaluar la factibilitat del perllongament ferroviari de la línia S2 d’FGC (Barcelona-Vallès) des de l’estació de Sabadell Parc del Nord fins a Castellar del Vallès per millorar les comunicacions de Castellar del Vallès amb els municipis propers i amb Barcelona.

El document també considerarà alternatives de perllongament amb un sistema tramviari i a partir de les solucions del projecte de busos ràpids (BRCAT) que està impulsant el Departament de Territori en aquest corredor. També s’avaluarà la compatibilitat d’aquestes alternatives amb la resta d’alternatives i escenaris ferroviaris plantejats.

De cada opció analitzada, el document farà una proposta de serveis en funció dels diferents escenaris d’oferta i demanda. També analitzarà amb detall el volum de gasos d’efecte hivernacle emesos o estalviats per l’execució de cada alternativa, tenint en compte la construcció de l’obra, el manteniment de la infraestructura, l’operació dels serveis i l’impacte pels canvis de mobilitat de les persones usuàries.

L’anàlisi, amb un termini de redacció de 12 mesos, s’ha adjudicat a DOPEC, S.L. per un import de 65.950 euros (abans d’IVA) i ha d’incloure la caracterització de la mobilitat de l’àmbit de Sabadell-Castellar del Vallès, un resum dels estudis de mobilitat realitzats fins ara, la identificació d’escenaris alternatius, les propostes d’encaix i l’impacte sobre la demanda.


1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 456667

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined