Premi Lectura i Presó

Lliurament dels premis de la 12a edició del concurs Lectura i Presó

query_builder   25 abril 2024 14:23

event_note Nota de premsa

Lliurament dels premis de la 12a edició del concurs Lectura i Presó

La consellera Ubasart destaca que “la fotografia, la lectura i la cultura són unes eines de rehabilitació i reinserció social potentíssimes”

Enguany, s’han presentat més d’un centenar de fotografies procedents dels diferents centres penitenciaris de Catalunya


El concurs Lectura i Presó arriba a la dotzena edició i es consolida com una de les pràctiques artístiques més ben valorades i amb més participació per part dels interns dels centres penitenciaris. En l’edició d’enguany, s’ha reforçat la importància de la fotografia com a eina artística i de reinserció.

Durant la jornada, celebrada aquest dijous al Districte Administratiu amb motiu de la diada de Sant Jordi, la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González, ha reivindicat que “la fotografia, la lectura i la cultura són unes eines de rehabilitació i reinserció social potentíssimes”, i ha recordat que "una biblioteca genera una comunitat de lectors i lectores que millora la qualitat de vida de les persones usuàries als centres penitenciaris".

En el certamen, organitzat conjuntament pel Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE), la Direcció General d’Afers Penitenciaris i la Fundació Apip-Acam, s’han presentat un total de 165 fotografies procedents de quasi tots els centres penitenciaris. La consellera Ubasart ha inaugurat l’exposició fotogràfica, que recull 25 fotografies del concurs i que es podran veure al Districte Administratiu fins al 25 de maig.

Els premiats del certamen han estat escollits per un jurat format per dues fotògrafes i la directora de la Fundació Setba, Cristina Sampere. Les fotografies guanyadores –primer, segon i tercer premi, premi del públic i accèssit– procedeixen dels centres penitenciaris de Ponent, Joves, Puig de les Basses i Lledoners.

L’entrega dels guardons ha anat a càrrec de la consellera Ubasart; el secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó; la directora del CEJFE, Encarna Bodelón; la vicepresidenta de la Fundació Apip-Acam, Montse Font; i la fotògrafa i jurat de l’edició d’enguany, Marta Fàbregas. També s’han organitzat sis sortides programades dels centres de Ponent, Quatre Camins, Joves, Lledoners, Puig de les Basses i Brians 2, amb un total de 33 interns i 14 professionals que els han acompanyat a recollir els premis.


8  

Imatges

La consellera Ubasart en el lliurament de premis.

La consellera Ubasart en el lliurament de premis. 1354327

La consellera Ubasart al hall del Districte Administratiu.

La consellera Ubasart al hall del Districte Administratiu. 7275085

Exposició fotogràfica al Districte Administratiu.

Exposició fotogràfica al Districte Administratiu. 7404901

Primer premi "Taller i Lectura", per KH del CP Ponent.

Primer premi "Taller i Lectura", per KH del CP Ponent. 11693494

Segon premi "Perspectiva limitada", per KA de CP Joves.

Segon premi "Perspectiva limitada", per KA de CP Joves. 6886093

Tercer premi "El millor moment", per JR de CP Ponent.

Tercer premi "El millor moment", per JR de CP Ponent. 2318176

Accèssit "Break", per MR del CP Puig de les Basses

Accèssit "Break", per MR del CP Puig de les Basses 3257022

Accèssit "Temps de profit", per O.K del CP Lledoners.

Accèssit "Temps de profit", per O.K del CP Lledoners. 13840290

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined