Oposicions

Demà s'inicien les proves de les oposicions ordinàries per cobrir 9.344 vacants del Departament d'Educació

query_builder   26 abril 2024 12:00

event_note Nota de premsa

Demà s'inicien les proves de les oposicions ordinàries per cobrir 9.344 vacants del Departament d'Educació

  1. En dos anys, entre els processos d’estabilització i aquesta convocatòria, s’hauran convocat més de 36.000 places


Demà dissabte s’inicien les proves del concurs oposició per cobrir 9.344 places vacants de docents del Departament d’Educació, de 90 especialitats diferents. Aquestes oposicions són les primeres després dels concursos extraordinaris d’estabilització i tenen caràcter ordinari Un cop finalitzades al mes de juny, el percentatge d’interinitat quedarà per sota del 8%, també gràcies a l’estabilització aconseguida mitjançant el concurs extraordinari de mèrits i les oposicions extraordinàries realitzats el 2023.


Així doncs, demà dissabte es reuniran els 224 tribunals en 136 seus, repartides en 68 municipis catalans. El nombre d’aspirants admesos a les proves és de 17.767. Avui divendres han hagut d'enviar la seva programació didàctica, en format PDF i per correu electrònic, al tribunal que els correspongui, i també es realitzen les proves de llengües pels aspirants que no han acreditat els nivells requerits. Demà hauran d'entregar la programació didàctica en paper i, seguidament, realitzar la primera prova, que consta de dues parts: la pràctica i el desenvolupament d'un tema. La segona prova és la presentació presencial de la programació didàctica i de la situació d'aprenentatge o unitat didàctica; els tribunals publicaran les citacions amb antelació.


Les places convocades corresponen als següents cossos:


Cos

Places convocades

Mestres

2.131

Professors d’ensenyament secundari

6.947

Professors d’EOI

55

Professors d’arts plàstiques i disseny

71

Mestres de taller d’arts plàstiques i disseny

9

Professors especialistes en sectors singulars de l’FP

131Les especialitats amb més places convocades són les següents:


Especialitat

Places convocades

Matemàtiques

720

Educació primària

705

Anglès

627

Llengua catalana i literatura

555

Orientació educativa

519

Tecnologia

509


Les especialitats convocades corresponen a les ofertes públiques aprovades pel Govern en funció de les necessitats del sistema educatiu.


El setembre d’aquest mateix any els nous funcionaris en pràctiques començaran a treballar als centres educatius de destinació. També el setembre de 2024 seran nomenats funcionaris docents en pràctiques les persones que han superat els concursos extraordinaris d’estabilització.26 d’abril de 2024

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined