La vicepresidenta Vilagrà amb els pares de Guillem Agulló

Vicepresidenta Vilagrà: "No deixarem que es perdi la memòria de Guillem Agulló ni la lluita dels seus pares"

query_builder   27 abril 2024 13:09

event_note Nota de premsa

Vicepresidenta Vilagrà: "No deixarem que es perdi la memòria de Guillem Agulló ni la lluita dels seus pares"

  1. La vicepresidenta s’ha reunit amb els pares del jove antifeixista i han consensuat la proposta del govern català per custodiar temporalment el premi que porta el seu nom
  2. El premi, que inclourà el cognom de la mare i s’anomenarà ‘Premi Guillem Agulló i Salvador’, s’aprovarà per acord de Govern i aquest any s’atorgarà el mes d’octubre
  3. Els pares d’Agulló han agraït la iniciativa del Govern: “Ens sentim rescatats i alleugerits”


La vicepresidenta Vilagrà amb els pares de Guillem Agulló
La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà Pons, amb els pares de Guillem Agulló (Guillem Agulló i Carme Salvador).
{"name":"2024/04/27/13/08/e3414342-5834-46b4-ae65-4d192577833c.jpeg","author":"Helle Kettner","type":"0","location":"0","weight":874082}

La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà Pons, s’ha reunit avui a València amb els pares de Guillem Agulló, el jove antifeixista assassinat el 1993 per un grup de militants de l'extrema dreta, per consensuar amb ells la proposta del Govern per custodiar i organitzar el premi que porta el seu nom.

Ens fa molt goig i ens emociona poder donar-li tot el sentit i la força a aquest premi”, ha apuntat la vicepresidenta. “Creiem que no es podia perdre la memòria del que significa el premi per la lluita contra la xenofòbia, el racisme i els delictes d’odi. No deixarem que es perdi la memòria de Guillem Agulló ni la lluita dels seus pares, que ha estat brutal”, ha afegit.

El govern català va anunciar que assumiria el premi, que des del 2016 reconeix les persones, entitats i iniciatives destacades en la lluita contra la xenofòbia, el racisme i els delictes d’odi, després que el passat mes de març fos vetat per les Corts Valencianes a petició de PP i VOX.

És temporal, custodiarem el premi fins que faci falta”, ha assenyalat Vilagrà i ha afegit que “és un premi de rabiosa actualitat perquè seguim lluitant contra el feixisme i la xenofòbia”.

Per la seva banda, els pares d’Agulló han agraït a la vicepresidenta la iniciativa. “Ha sigut un descans i una alegria molt gran. Ens sentim rescatats i alleugerits de pensar que els premis no deixaran de donar-se”, ha apuntat el pare, Guillem Agulló.


Premi Guillem Agulló i Salvador

Durant la trobada d’aquest matí, al Centre de Cultura Contemporània Octubre de València, la vicepresidenta Vilagrà i els pares de Guillem Agulló han consensuat els detalls del premi, mentre estigui custodiat pel govern català.

Inclourà també el cognom de la mare i s’anomenarà Premi Guillem Agulló i Salvador. Mantindrà l’essència del premi tal com es va plantejar el 2016 i mantindrà l’esperit, la memòria i els valors que encarna la figura de Guillem Agulló.

S’entregarà a persones o entitats dels territoris de parla catalana que destaquin per la seva tasca contra el feixisme, el racisme, la xenofòbia o els delictes d’odi. S’atorgarà per acord de Govern a proposta de la Direcció General per a la Promoció i Defensa dels Drets Humans. Enguany s’atorgarà el mes d’octubre, però en les properes edicions es tornarà a entregar el mes d’abril, tal com s’estava fent fins ara.

Es constituirà un jurat que estarà format pels pares d’Agulló (Guillem Agulló i Carme Salvador), i per altres personalitats del País Valencià i d’altres territoris de parla catalana, que es donaran a conèixer properament.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined