1. Els usuaris de la cafeteria de l’Hospital de Sant Jaume de Manlleu i de l’Alberg Vic Xanascat (antic Canonge Collell) ja poden veure el distintiu Amed en aquests establiments
  2. L’acreditació es lliura als establiments que ofereixen un menú saludable, tant en els ingredients com en la seva elaboració, i que està basat en el patró de la dieta mediterrània

L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha lliurat aquest mes de maig l’acreditació Amed a dos centres d’Osona. Una acreditació que atorga per a la promoció de la salut a través de la millora de l’oferta, la identificació i la visibilització d’establiments de restauració que donen valor a l’alimentació mediterrània. Juntament amb l’acreditació, es lliuren uns adhesius identificatius i uns tríptics, que informen els clients de les garanties que ofereixen els establiments Amed quant a menjar bé i sa, fora de casa.

En concret s’ha lliurat a la Cafeteria de l’Hospital de Sant Jaume, de Manlleu que disposava d’aquest reconeixement fa uns anys però que arran del tancament de la cafeteria per la Covid 19 i, posteriorment, pel canvi d’empresa gestora, havia perdut l’acreditació. S’ha fet entrega de l’acreditació a Jaume Castellano i Plujà i Marga Moreno Rodríguez del Consorci Hospitalari de Vic i a Meritxell Suades Santamaria i Vicenç Marrè i Soler de l’empresa Boris 45.

Així mateix, l’Alberg Vic Xanascat també ha rebut l’acreditació Amed. El grup SERHS, que ha guanyat la concessió de la gestió de la restauració de l’Alberg ha volgut mantenir el segell de qualitat que tenia l’anterior gestora per mantenir el compromís de qualitat alimentària entre la seva clientela. Raquel Núñez del grup SERHS iAndrea Mínguez com a responsable de la gestió de l’Alberg han rebut l’acreditació.

Amb aquestes dues noves adhesions, ja són 46 els establiments a la Catalunya Central amb capacitat per oferir una oferta alimentària saludable, diàriament, a més de 4.400 comensals. La comarca d’Osona disposa de 14 establiments Amed.

Per aconseguir aquest distintiu, els establiments han de complir els requisits de l’acreditació Amed que, entre d’altres, són garantir que hi hagi productes integrals, primers plats a base de verdures, hortalisses o llegums, carn i peix a la planxa de segon, fruita a les postres, làctics sense sucres afegits, aigua no envasada de forma habitual i gratuïta i la utilització d’oli d’oliva per amanir i cuinar.

Aquí sí. Fruita i Salut

Paral·lelament als certificats Amed, ambdós establiments han rebut el certificat d’adhesió a la campanya del Departament de Salut Aquí sí. Fruita i salut, com a establiments promotors del consum de fruita. Aquesta és una campanya d’identificació de tots els establiments compromesos en el consum de fruita fresca, variada, de qualitat i de proximitat en els establiments de restauració i de venda minorista.

L’objectiu és aconseguir que cada cop hi hagi més establiments que ofereixin fruita preparada per al consum, com fruiteries, bars, restaurants i altres establiments, per tal que aquesta opció esdevingui una oferta tan atractiva, o més, per al consumidor com qualsevol altra opció.A la Catalunya central, actualment, hi ha 48 establiments adherits a la Campanya.

El consum habitual de fruita fresca és un dels elements centrals de la dieta mediterrània i l'alimentació saludable. Cada ració addicional de fruita o verdura fresca consumida habitualment redueix un 7% el risc de patir afeccions coronàries.

2  

Imatges

Acreditació Amed a la cafeteria de l'Hospital de Sant Jaume de Manlleu.

Acreditació Amed a la cafeteria de l'Hospital de Sant Jaume de Manlleu. 200134

Acreditació a l'Alberg Vic Xanascat.

Acreditació a l'Alberg Vic Xanascat. 4194740