emt

Conseller Torrent: "Tekniatest Solutions és un referent en la transformació que s'està produint en el sector de la mobilitat"

query_builder   24 maig 2024 12:13

event_note Nota de premsa

Conseller Torrent: "Tekniatest Solutions és un referent en la transformació que s'està produint en el sector de la mobilitat"

  1. El titular d’Empresa i Treball ha visitat aquesta companyia, que ha rebut el suport del Govern amb els ajuts per a noves inversions industrials per valor de 96.345 euros
  2. La companyia invertirà 450.000 euros per renovar les naus industrials i aplicar així avenços en R+D+i

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, acompanyat del director general d’Indústria, Oriol Alcoba Malaspina, ha visitat aquest matí les instal·lacions de l’empresa vinculada al sector de l’automoció Tekniatest Solutions a Artés. El conseller ha explicat que la companyia “és un referent en la transformació que s’està produint en el sector de la mobilitat i l’automoció”. També ha recordat que l’objectiu del Govern és la “reindustrialització del país” i ha destacat que els projectes que impulsen empreses com Tekniatest Solutions “contribueixen a enfortir el teixit productiu”.

Fundada a inicis del 2018, la companyia ha esdevingut en només sis anys una de les enginyeries de referència a l’Estat en el sector de la mobilitat. Els seus clients inclouen grans multinacionals Tier1 del sector de l’automoció, i exporta el 93% de les seves vendes a 14 països, destacant especialment els mercats dels Estats Units, Mèxic i Europa Central.

L’empresa ha rebut el suport del Govern per mitjà dels ajuts per a noves inversions industrials l’any 2023. En concret, el departament d’Empresa i Treball va atorgar a la companyia un ajut de 96.345 euros per a la renovació de la nau industrial d’Artés que permetrà aplicar els projectes en R+D+i desenvolupats per l’empresa. Aquesta modernització comportarà una inversió total de 450.000 euros que suposarà la creació d’onze llocs de treball i el manteniment de 80 llocs de treball.

 La de noves inversions industrials és la major línia d’ajuts a la indústria de la història de la Generalitat, amb una dotació l’any 2023 de prop de 46 milions d’euros. Enguany, l’executiu ha obert una nova convocatòria que està en fase de resolució. Es tracta d’uns ajuts per fer possibles inversions que han de ser tractores en la cadena de valor de l’activitat, d’acord amb els objectius del Pacte Nacional per a la Indústria i especialment en els àmbits de la sostenibilitat, l’eficiència energètica i la digitalització dels processos productius.

Alt valor afegit

L’empresa Tekniatest s’especialitza en la fabricació d’equips claus en mà per al muntatge i verificació de components d’alt valor afegit de l’automòbil, com la direcció assistida elèctrica, frens i unitats de control electrònic (ECU), amb un fort enfocament en el vehicle elèctric. Compta amb una delegació productiva pròpia a Mèxic, amb 30 empleats en aquest país. La seva plantilla total és de 80 treballadors, dels quals el 80% són enginyers.

A mitjans del 2022, Tekniatest Solutions SA es va traslladar a Artés (Barcelona), on va adquirir unes instal·lacions de 10.500 m², ampliant les seves capacitats per satisfer la creixent demanda dels seus clients. L'equip fundador, format per Josep Alsina, Enric Vilagrà i Xavier Pérez, tres enginyers de Catalunya, manté la propietat de l’empresa. L’any passat va facturar 17,4 milions d’euros, i la previsió per al 2024 és assolir els 20 milions d’euros.

Tekniatest Solutions SA inverteix fortament en innovació, especialment en productes per al vehicle elèctric i en la digitalització de processos. En el seu pla estratègic per al 2030, l’empresa es proposa assolir unes vendes de 40 milions d’euros, amb un equip humà de 150 persones, l’obertura de noves delegacions i la diversificació a nous mercats.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 Twitter: @empresacat | @treballcat

1  

Imatges

Imatge de la visita del conseller a les instal·lacions de l'empresa

Imatge de la visita del conseller a les instal·lacions de l'empresa 306846

undefined
undefined
undefined
undefined