Exteriors

El Govern obre una nova convocatòria de subvencions per a les comunitats catalanes a l'exterior d'1,4 milions d'euros

query_builder   5 juny 2024 13:28

event_note Nota de premsa

El Govern obre una nova convocatòria de subvencions per a les comunitats catalanes a l'exterior d'1,4 milions d'euros

  1. Aquesta convocatòria de subvencions respon a la voluntat del Govern d’impulsar polítiques de suport a la tasca de projecció que fan les comunitats catalanes a l’exterior
  2. Més d’un centenar de comunitats catalanes a l’exterior reconegudes pel Govern poden presentar la seva sol·licitud fins al 13 de juny a les 12.00 (hora catalana)
Exteriors{"name":"2024/06/05/13/24/88090648-a478-451c-bad2-98747f7e4e53.jpg","author":"Exteriors","type":"0","location":"0","weight":133557}


El Departament d’Acció Exterior i Unió Europea ha obert el termini per presentar sol·licituds per a la convocatòria de subvencions d’enguany per a les comunitats catalanes a l’exterior. La Direcció General de la Catalunya Exterior ha publicat la convocatòria del 2024 que compta amb una dotació econòmica de més d'1,4 M d’euros. Les subvencions van dirigides al centenar de comunitats catalanes a l’exterior actualment actives i reconegudes pel Govern ubicades en més de 40 països. El termini per presentar la sol·licitud és fins al 13 de juny a les 12.00 (hora catalana).

Aquesta convocatòria respon a la voluntat del Govern d’impulsar polítiques de suport a la tasca de projecció de Catalunya que fan les comunitats catalanes a l’exterior. En aquest sentit, els ajuts es destinaran a contribuir al finançament de les despeses d’aquestes comunitats en 4 línies: des del funcionament ordinari de les entitats o per a l’organització d’activitats de cohesió de la comunitat catalana, fins a l’ensenyament de les llengües catalana i aranesa, passant per l’adquisició o millora d’equipaments i béns.

Des de la direcció general de la Catalunya Exterior, encapçalada per Rafel Caballeria i Perramon, s’ha posat a disposició les bases reguladores específiques d’aquesta convocatòria, s’han fet sessions informatives per a totes les entitats i s'ofereix suport permanent a la realització dels tràmits.

Les comunitats catalanes a l’exterior són una eina clau per promoure i difondre la cultura, la llengua i la realitat catalana a l’exterior. Actualment, hi ha més d’un centenar comunitats catalanes a l’exterior reconegudes oficialment pel Govern. Per intensificar la relació, el Govern va crear l’any 2021 el Consell de la Catalunya Exterior per impulsar la consulta i la participació dels catalans i catalanes que viuen a l’exterior en les polítiques públiques de la Generalitat.

undefined
undefined
undefined
undefined