Currículums dels nous secretaris generals

query_builder   29 desembre 2010 14:03

event_note Nota de premsa

Currículums dels nous secretaris generals

Francesc Homs i Molist
Secretari general de la Presidència

Nascut a Vic l’any 1969.

Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, és diputat al Parlament de Catalunya des del 2003.

Ha treballat en diverses empreses (serveis i banca) i al sector públic a la Generalitat de Catalunya, on ha ocupat, entre d’altres, el càrrec de director general d’Afers Interdepartamentals del Departament de la Presidència. 
Durant la carrera universitària va ser militant de la FNEC (Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya).
 
És militant de CDC des de 1993. Membre de l’Executiva Nacional de CDC i de la seva Permanent. També forma part de l’Executiva Nacional de CiU. És redactor de la proposta de nou Estatut de CiU i ponent del nou Estatut 2006.
 
Secretari Executiu de Projecte Estudis i Programes de CDC i responsable de la Casa Gran del catalanisme.
 
Patró de la Fundació Catalanista i Demòcrata Trias Fargas i membre del Consell Assessor del Centre d’Estudis Jordi Pujol.
 
Responsable del programa electoral de les eleccions al Parlament de Catalunya 2010.
 
És autor dels llibres Catalunya a Judici i Dret a decidir. Estació concert. 


M. Àngels Barbarà i Fondevila
Secretària general de Governació i Relacions Institucionals
Nascuda a Barcelona l’any 1953.
 
És llicenciada en Dret. Diploma per la Universitat Menéndez Pelayo sobre “Participació de les Comunitats Autònomes a les decisions de l’Estat”. Diploma pel Ministerio de Asuntos Exteriores sobre “Las Comunidades Europeas”. Diploma per ESADE sobre Funció Directiva a les Organitzacions Públiques i Privades i Màster per ESADE en Funció Gerencial a les Administracions Públiques.
 
En l’àmbit professional, ha estat secretària general del Departament de Governació i Relacions Institucionals, presidenta de l’Agència Catalana de Certificació i secretària general de la Sindicatura de Comptes de Catalunya. Anteriorment havia assumit diversos càrrecs als departaments de la Presidència i de Comerç, Consum i Turisme.


Georgina Arderiu i Munill
Secretària general d’Economia i Coneixement
Nascuda a Lleida el 1952.
 
Llicenciada en Ciències Econòmiques i Comercials per la Universitat de Barcelona.
 
Ha ocupat diversos càrrecs a l’Administració, entre els quals destaquen el de directora general de Pressupostos i Tresor del Departament d’Economia i Finances i el de subdirectora general de Coordinació de la Secretaria General dels Departaments de Governació i de Justícia.
 
També ha desenvolupat les funcions assignades a la Direcció General de Règim Econòmic de la Seguretat Social del Departament d’Economia i Finances, ha estat col·laboradora del Servei de Fiscalització de la Intervenció General de la Generalitat de Catalunya, cap del Servei de l’Ordenació Central de Pagaments i Ingressos de la Direcció General de Pressupostos i Tresor.
 
Entre 2003 i 2004 va ser assessora de la presidència de la Comissió Mixta de Valoracions Estat-Generalitat. Va ser vocal de la Junta de Govern de l’Institut Català de Finances; del Consell d’Administració de Regs de Catalunya, S.A.; del Patronat de la Fundació Privada Institut d’Estudis Financers; de la Junta de Finances del Departament d’Economia i Finances; i del Consell Assessor de l’Institut Català de Finances, designada pel Ple del Parlament de Catalunya.
 
Altres experiències professionals inclouen el Servei d’Estudis Econòmics del Banc Condal i el Departament d’Intervenció General de la Diputació de Barcelona.
 
En l’àmbit docent, ha estat professora de la Facultat de Ciències Econòmiques de la Universitat de Barcelona (Departament d’Economia de l‘Empresa) entre 1974 i 1983.

 
Mª Jesús Mier i Albert
Secretària general d’Ensenyament
 
Nascuda a Barcelona l’any 1957.
 
Llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona (1975-1980). Màster en Direcció Pública (EMPA) ESADE 2003-2004. Programa Funció Directiva a les organitzacions públiques i Privades. ESADE / Escola d’Administració pública de Catalunya 2003. Programa de “Lideratge i Innovació als Serveis Públics”. ESADE 1999.
 
Ha ocupat diversos càrrecs a l’Administració, entre els quals destaquen els de cap de Gabinet del Departament de Medi Ambient (1997-1999); directora general de Relacions Institucionals al Departament de la Presidència; subdirectora d’Arquitectura i Millora Urbana (2007-2010); directora del Programa de Gestió de la Llei de Barris a Catalunya; Responsable de Seguiment d’Empreses al Departament de Política Territorial i Obres Públiques (2004-2006), i directora general de Serveis del Departament de Benestar i Família (1999-2003).
 
També ha estat subdirectora general de serveis i coordinació de la Secretaria General del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, i subdirectora general de Règim econòmic i Contractació de la Direcció General de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres públiques.
 
En l’àmbit docent, Mier ha col·laborat en programes de formació de funcionaris amb l’Escola d’Administració Pública i amb l’Instituto Estudios Superiores de la Empresa (IESE). També ha estat professora del Postgrau de Desenvolupament local i comunitari de la Universitat Autònoma i del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya.

 
Xavier Gibert i Espier
Secretari general d’Interior
 
Nascut a Barcelona l’any 1958.
 
Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Diplomat en Funció gerencial de les administracions públiques i en gestió d’Organitzacions Públiques i Privades per ESADE.
 
Des de 2004 i fins a l’actualitat ha estat director de Relacions Laborals, Corporatives i Institucionals de la Unió Catalana d’Hospitals / Fundació Unió Catalana d’Hospitals
 
De 2002 a 2004 ha estat director general de serveis del Departament de Política Territorial i Obres públiques de la Generalitat de Catalunya; i des de 2000 a 2002, director general de Serveis del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. De 1983 a 2000 ha desenvolupat diverses tasques a l’Institut Català de la Salut.
 
També ha estat professor de Recursos Humans en diverses escoles i universitats com EADA, la Universitat de Santiago de Compostel·la, l’Escola Universitària de Sant Joan de Déu, la Universitat de Barcelona, i la Universitat Internacional de Catalunya (UIC).

 
Pau Villòria i Sistach
Secretari general de Territori i Sostenibilitat
 
Nascut a Barcelona l’any 1962
 
Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona l’any 1989. Màster en gestió pública a l’Escola Superior de Direcció i Administració d’Empreses i Diploma de Postgrau en Política i Govern de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra i ESADE.
 
Fins ara ha estat gerent de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. Prèviament havia ocupat diversos càrrecs a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, entre els quals destaquen els de secretari general del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya des del maig de 2002 fins el desembre de 2003; cap del Gabinet del conseller de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya entre 1996 i 2002; i cap de l’Oficina de Relacions Institucionals. de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya.
 
Altres experiències professionals inclouen cap de negociat d’ADIGSA, empresa pública de la Generalitat de Catalunya, el Gabinet Tècnic de Serveis de l’Administració Local (TECSAL) i l’ Editorial Jurídica “La ley”.

 
Francesc Xavier Solà i Cabanes
Secretari general de Cultura
 
Nascut a Vic l’any 1965
 
És advocat i músic. Ha exercit d’advocat especialista en drets de la propietat intel·lectual i ha estat treballant d’advocat per a l’SGAE. També ha impartit classes sobre drets d’autor en diversos Màsters i Postgraus. Ha dirigit els serveis jurídics (2000-2007) de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i ha impartit classes en Màster de Dret Local.
 
En l’àmbit polític, ha estat Regidor de Joventut i de Cultura de Vic (1991-1999), vicepresident primer del Consell Comarcal d’Osona i des del 2007 ocupava el càrrec de Primer Tinent d’Alcalde de Vic i regidor d’Urbanisme i de Cultura. Anteriorment havia estat president de la Sectorial de Cultura de CDC i de CiU (1998-2002).
 
Ha format part de diverses entitats culturals. Així, ha estat president de la Fundació d’Estudis Musicals de Vic; membre de la Fundació l’Atlàntida, de la Fundació Universitat de Vic; de la Fundació Festival de Cantonigròs i del Consell d’Administració d’Eumo Editorial i d’Eumo Gràfic. També ha estat vicepresident Primer de la Xarxa de Teatres Públics de Catalunya i del Consorci Tranversal.
 
Ha participat en la redacció i esmenes de diversa normativa catalana, com a jurista especialitzat en món local. És membre de la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Catalunya Central i havia estat membre de la Comissió d’Urbanisme de Catalunya, així com director de la Fundació Privada d’Habitatge Públic de Catalunya.
 
És autor del manual Sóc Regidor, i ara què? i ha participat en diverses publicacions col·lectives: Polítiques locals de Cultura (Diputació de Barcelona 1998), La Gestión Cultural en los Municipios (FEMP2002) i Cultura i Municipi (2005).
 
Ha estat professor de l’Escola de Música i Conservatori de Vic i membre, des de la seva fundació, del patronat de la Fundació de l’Escola Superior de Música de Catalunya. Ha participat com a intèrpret en més de 20 enregistraments musicals.

 
Maria Teresa Martí i Castro
Secretària general d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural
 
Nascuda a Barcelona l’any 1957.
 
Llicenciada en Dret. Màster d’assessoria d’imatge i comunicació i Màster sobre funció directiva en les organitzacions públiques i privades ESADE. També ha participat al Programa intel·ligència emocional organitzat per ESADE.
 
Ha estat directora general de la Funció Pública de la Generalitat de Catalunya entre 2002 i 2004. Ha dirigit l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i ha desenvolupat tasques a l’àrea de gestió de subvencions i convenis a la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil. També ha estat subdirectora general de Recursos Humans de diferents departaments de l’Administració de la Generalitat de Catalunya.
 
Maria Teresa Martí també ha estat assessora en temes de Recursos Humans en la Expo Universal de Saragossa i directora de Recursos Humans en el Fòrum Universal de les Cultures.

 
Dolors Rusinés i Bonet
Secretària general de Benestar Social i Família
 
Nascuda a les Oluges el 1967.
 
Llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 1990. Diploma de Funció Gerencial a les Administracions Publiques expedit per ESADE.
 
Fins a l’actualitat ha estat subdirectora general d’Organització i Recursos Humans de la Direcció de Serveis del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.
 
Ha desenvolupat bona part de la seva carrera professional en el Departament de Benestar i Família. Així, ha estat cap del Servei de Recursos Humans; cap del Servei de Coordinació i Suport Tècnic de la Direcció General d’Acció Cívica i tècnica especialista d'Oficina en aquesta mateixa unitat, entre altres.
 
També ha estat col·laboradora al despatx del Sr. Xavier Prades Queralt, advocat de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona.

 
Enric Colet Petit
Secretari general d’Empresa i Ocupació
 
Nascut a Barcelona l’any 1958
 
Llicenciat en Ciències Empresarials, en Administració i Direcció d’Empreses i Màster en Direcció d’Empreses, Colet és professor d’ESADE des del 1984, activitat que compagina amb la consultoria, i professor associat a la Universitat Ramon Llull.
 
És membre del Consell Assessor de l’Agència Catalana de Protecció de dades, de la qual en va ser el primer president.
 
Entre les seves àrees d’interès es troben l’Estratègia de Sistemes d’Informació; l’Impacte de les tecnologies de la informació i la comunicació en les organitzacions; l’e-Government i e-Health, i l’Estructura del mercat de les tecnologies de la informació i la comunicació.
 
Jaume Erruz i Seall
Secretari general de Justícia
 
Nascut a Barcelona l’any 1960.
 
Llicenciat en Dret i funcionari del Cos Superior d’Administració de la Generalitat de Catalunya.
 
Des de  2007 ha estat secretari de la Delegació del Govern en les Societats Concessionàries d’ Autopistes. L’any 2006 va ser secretari d’Administració i Funció Pública de la Generalitat de Catalunya i gerent de l’Agència Catalana de l’Aigua entre 2004 i 2006.
 
També ha estat secretari general d’Aigües Ter Llobregat (ATLL) i d’ACSA AGBAR CONSTRUCCIÓN S.A.
 
Entre 1982 i 1991 va ocupar diversos llocs de comandament en el Departament de Política Territorial i Obres Públiques.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined