El Govern aprova diversos nomenaments

query_builder   4 gener 2011 15:46

event_note Nota de premsa

El Govern aprova diversos nomenaments

NOMENAMENTS
 
El Govern ha aprovat avui els nomenaments següents:
 
Departament de la Presidència:
 
  • Jordi Baiget i Cantons, director general de Coordinació Interdepartamental
  • Xavier Martorell i Villalobos, director d’Anàlisi i Prospectiva
  • Jordi Cuminal i Roquet, director general de Comunicació
  • Antoni Molons, Director general de Mitjans Audiovisuals
  • Teresa Prohias Ricart, directora de Serveis
 
Departament de Governació i Relacions Institucionals
 
  • Joan Auladell i Fonseca, director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament
 
Departament d’Economia i Coneixement
 
  • Antoni Castellà, secretari d’Universitats i Investigació
  • Elena García Valdecasas, directora de Serveis d’Economia i Coneixement.
 
Departament d’Ensenyament
 
  • Lluís Font i Espinós, secretari de Polítiques Educatives
  • Maria Dolors Salgado i Ygarza, directora de Serveis d’Ensenyament
 
Departament de Salut
 
  • Francesc Sancho Serena, secretari d’Estratègia i Coordinació
  • Josep Maria Padrosa i Macías, director del CatSalut
 
Departament de Benestar Social i Família
 
  • Carmela Fortuny Camarena, directora general de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS)
  • Antoni Reig i Casassas, director general de Joventut
 
Departament d’Empresa i Ocupació:
 
  • Esther Sànchez i Torres, secretària d’Ocupació i Relacions Laborals
  • Carles Flamerich i Castells, director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació
  • Josep Maria Recasens Soriano, director general de Comerç
  • Olga Tomàs Huerva , directora de Serveis
 
 
Departament de Justícia
 
  • Ma. del Carme Virgili i Vilanova, secretària de Relacions amb l’ Administració de Justícia
  • Santiago Ballester i Muñoz, director general de Dret i d’Entitats Jurídiques
  • Adolf Martínez i Mas, director de Serveis
 

CURRÍCULUMS
 
DEPARTAMENT DE LA PRESIDÈNCIA
 
Jordi Baiget i Cantons, director general de Coordinació Interdepartamental
 
Nascut a Balaguer l’any 1963.
 
Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, té estudis de postgrau en Anàlisi Econòmica i ha estat professor ajudant a la Facultat de Ciències Econòmiques d’aquesta universitat.
 
El 1990 s’incorpora al Servei d’Estudis de CDC com a assessor del Grup Parlamentari Català (Convergència i Unió) en aspectes econòmics, sectorials i socials. Des del gener de 2001 fins el novembre de 2003 va ser Secretari del Grup Parlamentari Català (Convergència i Unió) a les Corts Generals.
 
De novembre de 2003 fins a l’actualitat, Jordi Baiget ha estat Coordinador Tècnic dels Grups Parlamentaris de CiU a Catalunya i a les Corts Generals.
 
En el darrer Congrés de Convergència Democràtica va ser nomenat Secretari d’Estudis i Programes i membre del Comitè Executiu Nacional de CDC.
 
Jordi Baiget va militar a la FNEC, on va entrar l’any 1985, i va ser membre de la seva coordinadora nacional com a Secretari de Finances des del 1986 fins el 1987.
 
Durant aquests anys, Baiget ha publicat diversos estudis relacionats amb l’economia catalana i el mercat de treball.
 
Xavier Martorell i Villalobos, director d’Anàlisi i Prospectiva
 
Nascut l’any 1963.
 
Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Ha realitzat un curs de Doctorat de Policia del Departament de Sociologia de la Universitat de Barcelona. Màster en Criminologia i Dret Penal per la Universitat Autònoma de Barcelona, Martorell té el curs d’Alta Direcció en administracions públiques d’ESADE i ha realitzat el PADE (Programa d’Alta Direcció d’Empreses) de l’IESE.
 
Des del febrer de 2008 és Director de Seguretat Corporativa del FC Barcelona i des del 2007 és Regidor de Seguretat Ciutadana i Relacions Institucionals de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. Del 1996 al 2004 va ser director General dels Mossos d’Esquadra. Des del 2004 fins el 2008 va ser soci i directiu d’una empresa de seguretat privada. Ha assessorat en temes de seguretat al Govern de diferents Estats de Mèxic i és assessor de l’alcalde de Buenos Aires en el procés de creació de la seva policia.
 
Anteriorment ha exercit com a advocat en un despatx propi, i des del 1992 al 1993, va ser assessor del Grup de CiU a la Diputació de Barcelona. Del 1994 al 1995 va ser cap de Gabinet del Conseller de Governació.
 
En l’àmbit docent, ha donat classes a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, així com a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Autònoma de Barcelona. També, ha estat ponent en diversos seminaris internacionals de l’Amèrica Llatina en matèria de reestructuració, avaluació i millora dels serveis policials.
 
Jordi Cuminal i Roquet, director general de Comunicació
 
Nascut a Sant Celoni l’any 1977.
És tècnic superior en Gestió comercial i Màrqueting. Ha realitzat un programa de lideratge i compromís cívic Vicens Vives (ESADE) i un altre de lideratge en la gestió pública (IESE).
Militant de la JNC des de 1999 i de Convergència des de 2001. Va ser secretari general de la JNC des de 2004 fins el 2008.
Actualment és diputat al Parlament de Catalunya i secretari de comunicació de Convergència Democràtica de Catalunya, des del 2008. A més, primer tinent d’alcalde de Sant Celoni des de 2007 i regidor des de 2003. També és vicepresident primer del Fòrum de Joves Regidors (ACM) des de 2008.

Antoni Molons, director general de Mitjans Audiovisuals
 
Nascut a Barcelona l’any 1970.
 
Llicenciat en Dret.
 
Ha treballat a la Direcció general de Mitjans Audiovisuals en el programa de desenvolupament i implementació de la TDT local a Catalunya. Ha estat assessor legal de municipis concessionaris de TDT i de televisions locals.
 
Ha treballat, també, al consorci local Localret col·laborant, primer amb TDCom i amb la posterior desaparició d'aquesta empresa formada per Localret, Comunicàlia i la XAL el juny del 2008, i a Localret. En aquesta etapa va assessorar legalment els municipis concessionaris de la TDT local i consorcis públics.
 
També ha assessorat legalment els ajuntaments en qualsevol matèria audiovisual.
 
Teresa Prohias Ricart, directora de Serveis
 
Nascuda l’any 1960
 
Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i Màster en Direcció Pública per Esade.
 
És directora d’Àmbit de Serveis Interns i Innovació a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès des del 21 de novembre 2006, amb funcions de cap de recursos humans, organització i tecnologies de la informació.
 
Des del 1987 és funcionària del cos superior d’administració de la Generalitat de Catalunya. Ha ocupat diversos càrrecs al Departament d’Agricultura, entre els quals destaquen el de subdirectora general de Coordinació Administrativa i el de directora de Serveis.
 
 
DEPARTAMENT DE GOVERNACIÓ I RELACIONS INSTITUCIONALS
 
Joan Auladell i Fonseca, director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament
 
Nascut a Vilassar de Mar l’any 1961.
 
Llicenciat en Ciències Econòmiques i en Dret per la Universitat de Barcelona. Diplomat en estudis sobre les Comunitats Europees i sobre comerç exterior.
 
Des del 1986 i fins a l’actualitat ha exercit com a advocat especialitzat en qüestions civils, mercantils, administratives i fiscals.
 
Professor de l’Escola de Pràctica Jurídica del Col·legi d’Advocats de Mataró, ha estat membre de la Comissió de Llengua Catalana del Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya, en representació d’aquest Col·legi.
 
En l’àmbit polític, ha estat president de la Comissió de Justícia d’Unió Democràtica de Catalunya, partit en el qual milita des del 1987.
 
 
DEPARTAMENT D’ECONOMIA I CONEIXEMENT
 
Antoni Castellà i Clavé, secretari d’Universitats i Investigació.
 
Nascut a Barcelona el 1970.
 
Llicenciat en Direcció i Administració d'Empreses i Màster en Direcció i Administració d´Empreses per ESADE.
 
Ha estat escollit diputat per la província de Barcelona per CiU a les eleccions al Parlament de Catalunya de 1999, 2003, 2006 i 2010. Fins l'any 2010 ha estat secretari segon de la Mesa del Parlament de Catalunya. En l’àmbit parlamentari, ha estat President de la Comissió d’economia, finances i pressupostos del Parlament del Catalunya.
 
Pel que fa a l’Administració, va format part del Gabinet del Conseller del Departament de Treball de la Generalitat (1998-1999).
 
En l’àmbit polític, ha ocupat diversos càrrecs dins d’Uniò Democràtica de Catalunya, com ara el de vicepresident executiu d’organització des de 2004; secretari general de la Unió de Joves i membre del comitè de govern (1997-2002); i membre del comitè executiu a la ciutat de Barcelona (des de novembre de 1996).
 
D’altra banda, ha estat membre del consell municipal del districte de l’Eixample de l’ajuntament de Barcelona (1995-1999) i en l’àmbit docent, exerceix de professor d’ESADE des de 1996.
 
 
Elena Garcia-Valdecasas i Salgado, directora de Serveis d’Economia i Coneixement
 
Nascuda a Barcelona el 1954.
 
Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. Màster en Direcció Pública (EMPA) per ESADE.
 
Ha ocupat diversos càrrecs a l’Administració, entre els quals destaquen, el de Directora de Serveis del Departament d’Interior (1997-2002) i el de directora de Recursos Humans i Serveis Generals del Departament de Justícia (2003-2004).
 
També ha estat delegada de Barcelona de la Direcció General de Tributs (2005-2006); subdirectora general de Tresoreria (1989-1997); cap de Servei de la Dipositaria General (1984-1989), i actualment és la responsable d’Assessoria i Informes Patrimonials del Departament d’Economia i Finances.
 
Va ser vocal del Consell d’Administració de Gestió d’Infraestructures, S.A. (GISA) (2001-2003); vocal del Consell d’Administració de l’Institut de Diagnòstic per la Imatge (1993-1997); vocal del Consell d’Administració de Turisme Juvenil de Catalunya (1995-1997); vocal de la Comissió interdepartamental a la Junta de Govern de l’Institut Català de la Dona (1997- 2002).
 
També ha estat membre de la Comissió de Govern Local de Catalunya i membre de la Comissió dels X Jocs Mundials de Policies i Bombers.
 
 
DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT
 
Lluís Font i Espinós, secretari de Polítiques Educatives
 
Nascut a Barcelona el 1958.
 
Llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 1983 i doctor en Ciències de l’Educació per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 1994.
 
És director general i vicepresident de la Fundació Blanquerna-URL, i membre del seu Patronat. També és membre del Consell Executiu de la Universitat Ramon Llull i patró suplent del seu Patronat.
 
En l’àmbit docent, és professor titular la Facultat de Comunicació Blanquerna-URL de la Universitat Ramon Llull, on ha impartit l’assignatura Història del Pensament Contemporani.
 
Anteriorment ha estat professor i director de l’Institut Politècnic de Formació Professional Sant Ignasi i director de secundària al Col·legi Sant Ignasi durant els anys d’implementació de la LOGSE.
 
També ha estat president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, en representació de l’escoltisme, i vicepresident del Movimiento Scout Católico, la federació d’escoltisme catòlic espanyola.

 
Maria Dolors Salgado i Ygarza, directora de Serveis d’Ensenyament
 
Nascuda a Barcelona el 1961.
 
Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials, en l’especialitat d’Economia de l’Empresa, per la Universitat Central de Barcelona l’any 1984. Màster en Direcció Pública per l’Escola Superior d’Administració i Direcció d’Empreses (ESADE), l’any 2005.
 
Va ser directora dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural a Barcelona entre el juny de 2007 i l’abril de 2008, i a Girona durant l’any 2004. Va ser subdirectora General de Coordinació Administrativa de la Direcció de Serveis del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca l’any 2003. També va ser cap de la Secció d’Habilitació i Comptabilitat del Servei de Secretaria Administrativa, cap de Secció de Pressupostos, i cap del Servei de Gestió Econòmica de la Secretaria General del mateix departament.
 
Des de l’any 2007 fins a l’actualitat ha estat Subdirectora General de Gestió Econòmica i Seguiment de Programes del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural.
 
 
DEPARTAMENT DE SALUT
 
Francesc Sancho Serena, secretari d’Estratègia i Coordinació
 
Nascut a Sant Carles de la Ràpita l’any 1954.
 
Llicenciat en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona i metge titular de l’Ampolla del 1981 al 2001. Des del 2003 i fins a l’actualitat ha estat alcalde de l’Ampolla.
 
Ha ocupat diversos càrrecs polítics, entre els quals destaquen el de delegat del Govern de la Generalitat de Terres de l’Ebre (2001-2003); president del Consorci d’Aigües de Barcelona (2001-2002) i president del Consorci per a la Protecció Integral Delta de l’Ebre (2002-2003).
 
També ha estat portaveu de la Comissió de Salut del Parlament, del qual ha estat diputat durant la VII i la VIII legislatura.
 
 
Josep Maria Padrosa Macías, director del CatSalut
 
Nascut a Olot l’any 1958
 
És llicenciat en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona i titulat en el programa d’Alta Direcció d’Empreses per l’IESE.
 
Ha desenvolupat diversos càrrecs a l’Administració, entre els quals destaquen el de director general de Fisiogestió (2002-2010) i el de director general d’Emergències i Seguretat Civil (2000-2002).
 
Prèviament havia estat gerent de Regió del Barcelonès Nord i Maresme del Servei Català de la Salut (1998-2000); gerent de la Regió Sanitària de Girona del Servei Català de la Salut (1996-2000); delegat de Sanitat de Girona del Departament de Sanitat (1997-2000), i cap de Serveis d’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut (1989-1991), entre altres.
 
 
DEPARTAMENT DE BENESTAR SOCIAL I FAMÍLIA
 
Antoni Reig i Casassas, director general de Joventut
 
Nascut a Taradell l’any 1971.
 
Diplomat en Informàtica de Gestió (EUV-UPC); participant del Programa Vicens Vives de lideratges i compromís cívic d’ESADE; Postgrau de Programació Orientada a Objectes (EUV-UPC); Postgrau de Periodisme digital (UOC) i Programa de desenvolupament directiu: Lideratge, treball en equip i cultura organitzativa. Cap Gemini – Ernst & Young.
 
En l’àmbit associatiu, és membre de la Junta Nacional d’Òmnium Cultural i vicepresident de la Junta de la Delegació d’Osona d’Òmnium Cultural. També ha estat president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), entre 2006 i 2007.
 
Fins ara ha estat treballant al Departament de Tecnologia de la Informació de PROQUIMIA, SA. També ha fet de consultor de SAP, d’analista i programador web.
 
Carmela Fortuny Camarena, directora general de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS)
 
Nascuda a la Floresta l’any 1968.
 
Llicenciada en Ciències de l’Educació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en Gestió Pública, EMPA (ESADE), Direcció de Serveis Integrals de Salut, DSIS (ESADE), Logopeda (UAB).
 
Fins ara, ha estat tinent d’alcalde Serveis a la Ciutadania amb la cartera de Polítiques Socials, Salut Pública, Gent Gran, Persones amb Discapacitat, Família i Infància a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.
 
Anteriorment, havia ocupat la coordinació, direcció i direcció territorial de la Corporació Fisiogestió (empresa proveïdora de serveis de rehabilitació física, domiciliària i logopèdia). També va ser logopeda al centre privat SLI i educadora al Centre Aure (centre d’Atenció a la Infància de la Generalitat). Carmela Fortuny va ser educadora al centre ocupacional Mas Albornà i al centre Atam.
 
 
DEPARTAMENT D’EMPRESA I OCUPACIÓ
 
Esther Sànchez i Torres, secretària d’Ocupació i Relacions Laborals
 
Nascuda a Barcelona l’any 1969.
 
Doctora en Dret, Màster en Dret del Treball i llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat sempre vinculada a la docència del dret del treball i de la seguretat social, des que el 1993 es va incorporar a la Facultat de Dret de la UAB com a professora associada.
 
Ha participat en múltiples projectes d'R+D finançats pel Ministeri d'Educació i Ciència, i per diverses institucions públiques i privades. És consultora sènior de l'Àrea de Dret del Treball de Baker&McKenzie Abogados. És consellera del Grup III (Experts) del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC). És àrbitre del Tribunal Laboral de Catalunya (TLC).
 
És autora de diverses monografies i articles en revistes especialitzades de rellevància, en els quals ha abordat temes relacionats amb l’aplicació dels drets fonamentals a l’empresa, la negociació col·lectiva, les formes de contractació, els sistemes de retribució, les polítiques de prevenció de riscos laborals, les polítiques de conciliació de la vida personal, familiar i laboral, l’ocupació a la funció pública, les noves tendències en matèria de regulació del dret del treball.

Carles Flamerich i Castells, director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació


Enginyer de Telecomunicacions per la Universitat Pompeu Fabra.
Fins ara era president del Cercle Tecnològic de Catalunya (Ctecno). Així mateix, ha estat director d'Administracions Públiques de la consultora de serveis tecnològics Concatel Vanture Team. També ha estat vinculat professionalment a empreses del sector, entre les quals la multinacional T-Systems.


Josep Maria Recasens Soriano, director general de Comerç

Nascut a Barcelona l'any 1959.


Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Va incorporar-se a la Generalitat de Catalunya el 1982 com a cap de secció de disciplina de mercat de la Direcció General de Comerç. Des del 1988 i fins el 1990 va ser delegat territorial del Departament de Comerç, Consum i Turisme a Girona i des del 1990 a 1996, delegat territorial del mateix Departament a Barcelona. Entre 1996 i 2000 va ser subdirector general de Turisme, i entre 2000 i 2006 va ocupar el càrrec de subdirector general de Comerç.

Olga Tomàs Huerva , directora de Serveis


Nascuda a la Pobla de Segur l'any 1958.


Enginyera Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya i Diplomada en Programa de Funció Directiva a les organitzacions públiques i privades per ESADE i l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

Ha ocupat diversos càrrecs a l'Administració, entre els quals destaquen el de responsable del programa d'Estalvi i Diversificació Energètica (1986-1990), responsable dels Sistemes d'Informació del Departament d'Indústria i Energia (1990-1995), gerent de l'Oficina de Gestió Unificada per a Activitats Empresarials (1995-2000), directora de Serveis del Departament de Treball i Indústria (2000-2003), directora de serveis del Departament de Comerç, Turisme i Consum (2003-2005) i subdirectora de Coordinació Administrativa de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) (2005-2008).
 
 
DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA
 
Ma. del Carme Virgili i Vilanova, secretària de Relacions amb l’Administració de Justícia
 
Nascuda a Tarragona l’any 1960.
 
Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. Diploma de la Càtedra Duran i Bas de la mateixa universitat, d’Estudis de Dret Civil Català i Mestratge en Dret de Catalunya, organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona, el Gabinet Jurídic Central i l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.
 
Ha ocupat diversos càrrecs a l’Administració de la Generalitat entre els quals destaquen: secretària de la Comissió Jurídica Assessora (1985 a 1989); advocada en cap de l’Assessoria Jurídica del Departament de Justícia (1989-2004) i advocada de la Generalitat a l’Assessoria Jurídica del Departament de Benestar Social i Família (2004-2010).
 
Ha estat vocal de l’Observatori de Dret Privat de Catalunya i ho és de la Comissió d’Assessorament i Supervisió de les Persones Jurídiques que tenen atribuïda la Tutela de Persones Incapacitades i Menors.
 
Abans d’entrar al servei de l’Administració de la Generalitat de Catalunya va ser col·laboradora al despatx d’advocats de Jordi Casas-Salat i Fossas (1983) de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona.
 
En l’àmbit docent ha impartit formació de funcionaris en matèria de dret civil català i també en el postgrau “Intervenció en la discapacitat i la dependència” de la Universitat de Girona.
 
Santiago Ballester i Muñoz, director general de Dret i d’Entitats Jurídiques
 
Nascut a Barcelona l’any 1959.
 
Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Lletrat del Servei Jurídic de l’Estat, defensant els interessos i assumint les funcions d’advocat de l’Estat a l’Audiència i Tribunals de Barcelona.
 
Advocat associat del Bufet Cuatrecasas de Barcelona. Soci fundador i director del Bufet Arraut, Manzano, Ballester, SLP, amb oficines a Barcelona i Girona.
 
Professor i cap de l’Àrea Tributària de l’Escola de Pràctica Jurídica de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Girona.
 
Àrbitre del Tribunal Arbitral de Girona.
 
Adolf Martínez i Mas, director de Serveis
 
Nascut a Barcelona l’any 1966.
 
Llicenciat  en  Ciències Polítiques i Sociologia, en l’especialitat de Ciències de l’Administració Pública per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en Gestió i Tècniques Superiors de l’Empresa (MBA. UB). Postgrau universitari en Tècniques de Gestió Empresarial (TGE. UB). Màster en Direcció i Organització del Capital Humà (UPC). Màster en Direcció de Recursos Humans (E.A.E).
 
Des del 2006 ha estat gerent de l’Agència Catalana de l’Aigua. Anteriorment, havia estat director de Recursos Humans i Organització ACSA AGBAR Construcció d’aigües de Barcelona.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined