Dues persones es donen la mà.

Drets Socials convoca el Premi Voluntariat 2024

query_builder   19 juny 2024 10:00

event_note Nota de premsa

Drets Socials convoca el Premi Voluntariat 2024

  1. Enguany es premiaran els projectes de voluntariat dissenyats i implementats des de l’acció social amb una visió transversal.

El Departament de Drets Socials convoca el Premi Voluntariat 2024 dirigit a les entitats inscrites al Cens d’entitats del voluntariat de Catalunya i dotat amb 20.000 euros. Aquest certamen, que arriba a la seva 31a edició, premiarà enguany projectes de voluntariat dissenyats i implementats des de l’acció social amb una mirada transversal.

Les iniciatives que presentin candidatura s’han d’haver implementat, totalment o parcialment, durant els tres anys naturals anteriors al 2024. Els projectes guanyadors es faran públics en l’acte que el Departament organitza a finals d’any, amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat.

El Premi Voluntariat té una dotació anual de 20.000 euros, que es distribueix d’aquesta manera:

1r premi: 10.000 euros

2n premi: 6.000 euros

3r premi: 4.000 euros

El període de presentació de les candidatures comença el 19 de juny a les 9 h, estarà obert fins al 17 de juliol a les 15 h i s’ha de fer de manera telemàtica a través d’aquest enllaç. El formulari està disponible al portal de tràmits de la Generalitat de Catalunya o accedint a la pàgina web del voluntariat de Catalunya. Per a la tramitació, cal que el representant legal de l’entitat, o la persona degudament autoritzada, disposi d’un certificat electrònic vàlid.

Què s’entén per acció social amb visió transversal?

L’acció social és l’àmbit d’actuació propi de l’atenció, protecció o cura de les persones o de la promoció de la seva autonomia. En aquest sentit, les intervencions pròpies d’aquest àmbit són aquelles que vetllen per combatre, superar o prevenir factors d’exclusió social vinculats amb mancances materials o immaterials de les persones beneficiàries de l’acció voluntària.

En aquest cas, es premiaran projectes implementats des de l’acció social que incloguin una mirada transversal, és a dir, que en el seu disseny i/o en el seu procés d’intervenció incorporin elements propis d’altres àmbits d’acció, com ara la protecció del medi ambient, l’atenció i cura de la salut, l’equitat de gènere, la promoció o protecció de la cultura, del lleure, de l’esport o de la protecció dels animals.

El Departament ha elaborat una guia del Premi Voluntariat 2024 perquè les entitats puguin resoldre dubtes referents a la redacció dels projectes o la tramitació de la sol·licitud.

31a edició del Premi

El Premi Voluntariat neix l’any 1993 i es convoca anualment des del Departament de Drets Socials, a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària. El guardó és una mesura de reconeixement del voluntariat recollida en el Pla nacional de l’associacionisme i el voluntariat.

Aquests guardons tenen la finalitat de fer visible un reconeixement social i institucional de l’acció voluntària a Catalunya i premiar projectes, programes o iniciatives excel·lents en relació amb alguna temàtica concreta vinculada amb el voluntariat. A més a més del reconeixement, el premi esdevé un referent per a la resta d’entitats perquè puguin ser impulsores o promotores de futures iniciatives o projectes.

Per a més informació, us podeu adreçar al web voluntariat.gencat.cat.

undefined
undefined
undefined
undefined