- El subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat, Marc Viñas i Arola, ha presentat el projecte Barris amb Futur
El Departament de Drets Socials ha estat present a la 32a edició de la Conferència Europea de Serveis Socials (ESSC) que es du a terme entre el 26 i el 28 de juny a Anvers, Bèlgica.
El subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat, Marc Viñas i Artola, ha explicat les bases del projecte Barris amb Futur: la seva implementació, els objectius a llarg termini, els agents implicats i la col·laboració amb altres programes de la Generalitat de Catalunya centrats en aquests mateixos barris.

Així mateix, s’han presentat les 5 propostes per a l’abordatge integral de la pobresa infantil als barris de la Mariola de Lleida, el Casc Antic de Manresa, Sant Roc de Badalona, Pont Major de Girona i el barri Vell de Tortosa.
Què és Barris amb Futur?
Barris amb Futur és un projecte aprovat per la Generalitat de Catalunya per treballar noves metodologies d’intervenció de les polítiques socials i urbanes, amb el repte d’enfortir el capital social com a motor de transformació de les condicions de vida i d'assolir una Catalunya socialment cohesionada. Aquests objectius es plantegen amb la voluntat d'acord i concertació d'accions entre els diferents departaments de la Generalitat implicats, les institucions locals i el teixit associatiu, d'entitats i comunitari.
Els 20 barris inclosos al programa són:
- El barri de la Vila (Amposta).
- Sant Roc (Badalona).
- Casc Antic (Balaguer).
- Barri de la Fraga (Banyoles).
- Barri Vell (Berga).
- Sant Cosme (el Prat de Llobregat).
- El Culubret i Sant Joan (Figueres).
- Masia de Ca n'Espinós, Farreres i Ausiàs March (Gavà).
- Pont Major (Girona).
- Les Planes - Blocs la Florida (l’Hospitalet de Llobregat).
- Centre Històric (Manresa).
- Montornès Nord (Montornès del Vallès).
- La Mariola (Lleida).
- Barri Vell (Olot).
- Barri Fortuny (Reus).
- Barri Centre (Salt).
- Sant Salvador (Tarragona).
- Zona nord de Ca n’Anglada (Terrassa).
- Ciutat històrica (Tortosa).
- Les Casernes, Sant Jordi, la Geltrú (Vilanova i la Geltrú).
Els barris s’han escollit d'acord amb criteris quantitatius (indicadors com ara població migrant amb renda baixa-mitjana, població amb estudis baixos, joves sense estudis, població ocupada, renda mitjana per persona i treball de baixa qualificació) i criteris qualitatius basats en la capacitat de resposta del territori tant des de l’àmbit institucional com des de l’acció comunitària.