Artistes consagrats com Pep Sala o de novells com Berta Saura amb el projecte BRU actuaran sota el cel nocturn d’Àger. En total, cinc concerts d’estils variats que tindran lloc de juliol a novembre.

En aquesta experiència, que combina l’observació astronòmica amb la música en directe, s’utilitzarà el sistema digital del planetari amb imatges en alta resolució que acompanyaran els concerts.

El Parc Astronòmic del Montsec ha presentat avui una nova edició del cicle ‘Música sota les estrelles’, que enguany arriba a la 14a edició. Es tracta d’un esdeveniment original i únic que fusiona l'astronomia i la música en un dels cels més foscos de Catalunya, al municipi d’Àger. Aquest cicle anual proposa una vivència màgica per als entusiastes de la música i els admiradors de l'astronomia.

L’acte s’ha celebrat a la seu de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), amb la presència de la vicepresidenta de la Diputació de Lleida i màxima responsable de l'Institut d’Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach; el director del Parc Astronòmic del Montsec, Salvador J. Ribas i el president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa. L’esdeveniment està organitzat també en col·laboració amb la Casa de la Música Terres de Lleida-Orfeó Lleidatà.

Durant la presentació, el director del Parc Astronòmic del Montsec, Salvador J. Ribas, ha destacat que “tenim de nou un programa molt potent per a la 14a edició del cicle ‘Música sota les estrelles’, en què combinem la presència d'artistes consolidats del panorama musical en llengua catalana amb formacions emergents de les terres de ponent”. Ribas ha afegit que “el format tan especial del festival fa que sigui molt motivador per als artistes”.

Quan astronomia i música s’uneixen

Sota l’espectacular Ull del Montsec, un planetari amb una cúpula de 12 de metres de diàmetre, les persones visitants tindran l'oportunitat d'apreciar la música d'artistes i grups catalans o residents a Catalunya en un entorn realment excepcional. Amb una durada de 45 minuts, cada espectacle anirà seguit de sessions d'observació del cel al parc de telescopis, el que permetrà als assistents explorar les meravelles de l'univers després de gaudir de la música en directe.

Amb el cicle ‘Música sota les estrelles’, el Parc Astronòmic del Montsec convida a descobrir la grandesa del cel nocturn a Catalunya i a gaudir de les meravelles de l'univers al ritme de la música. La proposta d’enguany ofereix un repertori d’actuacions molt variat, amb estils ben diferents, per arribar a tots els públics. La cita d’aquesta temporada està formada pels següents cinc concerts, que tindran lloc de juliol a novembre:

Dissabte 27 de juliol: “Pep Sala Bàsic” amb Pep Sala (Pop-Rock) | A les22.00 h i a les 23.00 h

Dissabte 7 de setembre: “Un dring en el silenci” amb Xavier Monge Trio & Carme Canela (Jazz) | A les 22.00 h i a les 23.00 h

Dissabte 12 d’octubre: “Cançons de Xerxa” amb Cris Juanico (Cançó mediterrània) | A les22.00 h i a les 23.00 h

Dissabte 2 de novembre: “L'Univers enmig de mi” amb Bru (Berta Saura) (Indie-Pop Intimista) | A les 22.00 h i a les 23.00 h

Dissabte 23 de novembre: “Entre estels i cometes” amb INUITS (Pop-Rock independent) | A les 19.00 h i a les 20.00 h

Les entrades per a cada concert ja estan disponibles al web parcastronomic.cat per un preu de 20,00 €, que inclou l'accés al concert i a les diferents activitats del Parc.

Sobre el Parc Astronòmic del Montsec

El Parc Astronòmic del Montsec es troba al municipi d’Àger, a la comarca de la Noguera, en una localització extraordinària considerada el millor indret per a l’observació del cel a Catalunya. Les baixes precipitacions en forma de pluja, la poca contaminació lumínica i l’alçada, converteixen la Serra del Montsec en el lloc idoni per a la instal·lació d’un centre de referència mundial en matèria d’astronomia.

El Parc apropa la ciència al públic per donar a conèixer la grandesa d’un cel nocturn amb unes característiques extraordinàries que permet descobrir els secrets de l’univers. Per això, es considera l’equipament d’astronomia més important de Catalunya i ha estat reconegut per la UNESCO com a Reserva i Destinació Turística Starlight.

Amb una ubicació privilegiada i un cel nocturn de qualitat excepcional, el Parc Astronòmic del Montsec ofereix una àmplia varietat d'activitats diürnes i nocturnes per a tots els públics.

Dossier de premsa de la temporada 2024 amb totes les novetats al detall aquí.

Selecció de fotografies i vídeos de recurs en el següent enllaç.

Més informació www.parcastronomic.cat


2  

Imatges

Fotografia de la presentació

Fotografia de la presentació 1286405

Fotografia dels representants

Fotografia dels representants 2118598

1  

Fitxers adjunts

Cartell del 14è Festival de Música sota les Estrelles

Cartell del 14è Festival de Música sota les Estrelles
PDF | 372676