1. A partir de demà i fins el pròxim 30 de setembre els artesans i les empreses del sector poden presentar la seves candidatures per optar als guardons que convoca anualment el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
  2. Enguany s’ha creat el Premi Millor obra artística que se suma a la resta de guardons, que són el Premi Nacional d’Artesania, el Premi Emprèn, el Premi al Talent Jove, el Premi Prestigia i el Premi Restaura

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball, ha obert la convocatòria dels Premis Nacionals d’Artesania 2024, que atorga anualment la Generalitat de Catalunya. A partir de demà, 5 de juliol, i fins el pròxim 30 de setembre, els artesans i empreses artesanes poden presentar les seves candidatures per optar als 6 guardons amb els quals el Govern reconeix les persones i empreses artesanes que s’han distingit en la producció, disseny, qualitat, formació, comercialització, promoció, difusió, valoració i/o prestigi de l'artesania catalana.

Com a novetat, enguany s’ha creat el Premi Millor obra artística que se suma a la resta de guardons anuals, que són el Premi Nacional d’Artesania, el Premi Emprèn, el Premi al Talent Jove, el Premi Prestigia i el Premi Restaura.

Amb aquests reconeixements, la Generalitat vol correspondre la vàlua i transcendència que té l'artesania en la societat catalana i contribuir a donar el màxim relleu i visibilitat a les persones que hagin excel·lit en la seva obra i trajectòria i que hagin aportat elements d'innovació i prestigi al sector.

Les 6 categories dels Premis són:

  1. Premi Nacional d'Artesania. Premia el global de la trajectòria empresarial d'una persona o empresa artesana i la seva aportació al sector. Amb aquest guardó es vol impulsar la competitivitat i el desenvolupament de les petites i mitjanes empreses artesanes, dotant-les d'un guardó d'excel·lència. El Premi Nacional d’Artesania està dotat amb 7.000 euros.
  2. Premi Emprèn. Premia els projectes vinculats a l'artesania que responguin a una trajectòria empresarial que aposti per la sostenibilitat i amb una visió contemporània de l’artesania. El guardó està dotat amb 2.500 euros.
  3. Premi al Talent Jove. Premia els estudiants, reconeixent el talent aplicat als projectes artesans més viables i lligats a la recerca i la sostenibilitat de les escoles d'arts plàstiques i disseny de Catalunya. El CCAM augmenta enguany la dotació d’aquest guardó fins als 1.000 euros, i ofereix un servei d'acompanyament per desenvolupar el projecte guanyador.
  4. Premi Millor obra artística. El CCAM crea enguany aquesta nova categoria que té la finalitat de reconèixer aquella obra artesanal que destaqui per la seva expressivitat artística, detalls i acabats, originalitat i creativitat. El guardó està dotat amb 1.000 euros.
  5. Premi Prestigia. Premia les persones, empreses i entitats públiques o privades que mitjançant la seva tasca vinculada amb l'excel·lència i amb la sostenibilitat hagin contribuït al prestigi i visibilitat de l'artesania en la societat.
  6. Premi Restaura. Premia les persones, empreses i entitats públiques o privades que hagin realitzat la millor recuperació d'elements patrimonials mitjançant l'aplicació d'oficis artesans.

Presentació de sol·licituds

Poden ser candidates als Premis Nacionals d’Artesania les persones físiques, microempreses, i petites i mitjanes empreses amb establiment operatiu o raó social a Catalunya que desenvolupin o hagin desenvolupat, la seva activitat en l'àmbit de l'artesania; les entitats que les representen a nivell territorial o sectorial; les persones, els ens públics i privats que hagin desenvolupat actuacions de prestigi de l'artesania i professionals d'altres sectors productius que hagin implementat un projecte comú de rellevància amb un artesà o artesana professional.

Les sol·licituds s’han de presentar segons el model normalitzat que estarà a disposició de les persones interessades al Canal Empresa (http://canalempresa.gencat.cat) i a la pàgina web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (http://ccam.gencat.cat).

EL CCAM també obrirà properament la convocatòria dels Diplomes de Mestre Artesà o Mestra Artesana 2024 en les modalitats professional i divulgativa.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @ccamcat|@empresacat
  2. Facebook CCAM: https://www.facebook.com/ccamcat/
  3. Instagram: @artesaniacat