1. La consellera d’Educació lamenta la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic del sistema educatiu per part del TSJC


La consellera d’Educació, Anna Simó Castelló, ha afirmat que “hi ha jutges del TSJC que han decidit que, tot i no tenir funcions legislatives ni executives, han de dir ells com s’ha d’organitzar el sistema lingüístic de l’educació catalana”. Simó ha reaccionat així a la interlocutòria coneguda aquest divendres, per la qual el TSJC ha suspès cautelarment el Decret 91/2024, de 14 de maig, del règim lingüístic del sistema educatiu no universitari. El Govern presentarà un recurs de reposició davant d’aquesta interlocutòria, segons ha anunciat la consellera.


“La tasca que es vol arrogar el TSJC ens pertoca al Parlament i al Govern”, ha reblat, tot afirmant que la interlocutòria “fa apreciacions que van molt més enllà de les jurídiques, esperables d’un tribunal. Els jutges s’extralimiten en les seves funcions, com aquest tribunal fa temps que fa”.


Des de Sant Andreu de la Barca, on la titular d’Educació ha visitat una activitat lingüística dins del Pla Educatiu d’Entorn de la ciutat, Simó ha mostrat aquest migdia la seva “crítica més absoluta a que hi hagi jutges del TSJC que escoltin més el que digui una associació que un consens social majoritari al país”.


Simó ha defensat que el Decret 91/2024 desplega aspectes de la legislació educativa catalana vigent i que s’ha treballat durant molt de temps en consulta amb juristes, organitzacions i entitats que han vetllat perquè fos “impecable” d'acord amb la resta de normatives aprovades pel Govern i el Parlament que regeixen el règim lingüístic del sistema educatiu català.


5 de juliol de 2024