1. El delegat Joan Borràs i Alborch ha presidit la reunió aquest dimarts, 9 de juliol
  2. El president i conseller delegat de L’Energètica, Ferran Çivit i Martí, ha presentat els objectius de l’empresa energètica pública

El Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona s’ha reunit aquest dimarts, 9 de juliol, a la seu de la Delegació del Govern a Barcelona. El delegat Joan Borràs i Alborch ha presidit la reunió, que ha comptat amb els directors i directores dels serveis territorials a la vegueria. Durant la trobada s’han abordat l’activitat i els projectes de L’Energètica.

L’Energètica

El president i conseller delegat de L’Energètica, Ferran Çivit i Martí, ha intervingut durant el Consell per explicar els objectius i els projectes que té en marxa l’empresa energètica pública de la Generalitat.

El delegat Joan Borràs presideix el Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona
El delegat Joan Borràs presideix el Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona
{"name":"2024/07/09/18/10/693030ce-5c1b-45e2-99ce-6e29789a9495.jpeg","author":"Mónica García Moreno","type":"0","location":"0","weight":959488}

L'Energètica és l’empresa pública que es dedica a la producció i subministrament d’energia d’origen renovable al sector públic. “El sector públic català és el primer consumidor d’energia del país”, ha destacat Çivit, qui ha assenyalat la importància d’accelerar la transició energètica des de la Generalitat.

El conseller delegat ha indicat els valors en els quals es basa l’activitat de l’empresa pública, destacant: promoure la producció d'energia neta a través de fonts renovables, avançar cap a la sobirania energètica de Catalunya, vetllar per l'equilibri territorial del país a través de l’adaptació de projectes a l’entorn, i contribuir a la justícia social energètica amb accions dirigides a les llars en situació de vulnerabilitat.

L’activitat de la Delegació

En un altre punt de l’ordre del dia del Consell de Direcció, el delegat Joan Borràs ha repassat l’activitat recent de la Delegació. Borràs ha posat el focus en la sessió de constitució de la Mesa institucional del circuit d’abordatge de les violències masclistes a la vegueria de Barcelona, així com en l’acte de commemoració del Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBI+ centrat en el sexili que es va celebrar a Vallromanes.

Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona
Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona
{"name":"2024/07/09/18/10/d365491f-cb01-4265-9f84-3478f53dd859.jpeg","author":"Mónica García Moreno","type":"0","location":"0","weight":401346}

El delegat també ha fet referència a l’acompanyament de la Delegació a l’Ajuntament de Caldes de Montbui durant la presentació de l’estudi Les víctimes de l’espoli franquista a Caldes de Montbui, 1939-2023 i de l’Oficina de Memòria Democràtica local. Es tracta de dues iniciatives amb les quals es vol rescabalar la ciutadania i les entitats afectades per les confiscacions de béns durant el franquisme. Per part dels directors de serveis territorials, Pere Masó i Anglada, director dels serveis territorials d’Educació a Barcelona, ha incidit en l’actualitat del Departament.