- El Departament ha dissenyat una metodologia de càlcul que s’ha treballat amb el sector (UP i FAC) per valorar els costos de producció dels productors d’aviram integrats
- “Avui posem a l’abast de tot el sector avícola del país una eina que neix amb la voluntat d’impulsar un repartiment més equitatiu al llarg de la cadena i permet al sector tenir més credibilitat i força a l’hora de negociar preus i optimitzar els beneficis de producció”, ha afirmat el director general, Joan Gòdia.
El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha habilitat una nova eina per al sector avícola que possibilita a les granges calcular els costos reals de producció de l’aviram. L’objectiu de la iniciativa, que s’ha treballat conjuntament amb Unió de pagesos i la Federació Avícola Catalana, és que el sector pugui vendre per sobre del preu de cost i, d’aquesta manera, complir amb la Llei de la Cadena Alimentària.
El director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia, ha explicat que és una eina “molt intuïtiva i de fàcil ús” que recull “una metodologia consensuada per valorar els costos de producció dels productors i productores d’aviram integrats”.
“Estem molt satisfets amb el treball conjunt que hem fet entre totes les parts. Hem aconseguit establir una fórmula consensuada entre integrats, integradors i Departament d’Acció Climàtica per donar compliment i fer un millor control de la Llei de la Cadena Alimentària per part de tots els actors”, ha concretat el director general, Joan Gòdia.
L’eina és una proposta que sorgeix a partir del treball conjunt que es realitza a la Taula Sectorial d’Aviram i s’ha treballat durant un any. El model s’inspira en el mateix que el Departament va desenvolupar per al boví de llet a la plataforma de Gestió Telemàtica Ramadera (GTR). En aquest sentit, des del Departament es continua treballant en aquesta línia per poder desenvolupar una eina més transversal per a tot el sector.
“Avui posem a l’abast de tot el sector avícola del país una eina que neix amb la voluntat d’impulsar un repartiment més equitatiu al llarg de la cadena i permet al sector tenir més credibilitat i força a l’hora de negociar preus i optimitzar els beneficis de producció”, ha conclòs el director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia.
L’eina també ajuda a comprovar el compliment de la Llei per part dels organismes de control, com són el Control de Contractes Alimentaris (CADECAT) i l’Agència d’Informació i Control Alimentaris (AICA).
Aquesta actuació que impulsa el Departament s’emmarca dins de l’Estratègia alimentària de Catalunya i té com a objectiu fer un sistema alimentari més just, equitatiu i cohesionat entre tots els agents de la cadena alimentària.