1. La vicepresidenta del Govern ha rebut a Palau al campió del món júnior de Caiac Cros 2024
  2. El Govern ha destinat 10,1 milions d’euros al Programa d’Alt Rendiment Català (ARC) per potenciar el talent de més de 5.000 esportistes
Piragüisme{"name":"2024/07/25/17/12/eccd2ce4-3139-4f83-9294-5fb56e101a85.jpeg","author":"VP","type":"0","location":"0","weight":3082431}

La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà Pons, ha celebrat el “gran moment” que viu l’esport català durant la recepció al campió del món júnior de Caiac Cros 2024, Faust Clotet, al Palau de la Generalitat. Amb només 17 anys, l’esportista pallarès de l’Associació Esportiva Pallars, es va proclamar vencedor d’aquesta prova celebrada a principis d’aquest mes de juliol a la ciutat de Lipstovky Mikulas (Eslovàquia).

Durant la trobada, la vicepresidenta ha posat en valor la feina de la Federació de Piragüisme i de totes les institucions del Pallars per l’esport d’elit i l’esport base, i ha refermat el compromís del Govern amb el Pirineu: “vam dir que apostàvem pel Pirineu més enllà de si es feien o no els Jocs Olímpics i ho estem demostrant, invertint-hi recursos i fent un acompanyament allà on calgui”. Vilagrà també ha explicat que en els darrers mesos, el Govern ha multiplicat per 8 el suport als clubs, passant dels 750.000 € del 2021 als 6M d’€ el 2024, i ha destinat 15M d’€ en ajuts a les Federacions catalanes, “la xifra més alta dels últims quinze anys”, ha dit. Per la vicepresidenta, aquestes millores suposaran un “canvi de cicle” perquè les federacions puguin planificar millor a on destinen cadascuna de les subvencions.

En la seva intervenció, la vicepresidenta també ha subratllat l’aposta de l’executiu per la tecnificació i professionalització dels esportistes amb 10,1 milions d’euros i 5.000 esportistes becats. En cas del piragüisme, el Govern destina 150.000 € l'any per mantenir l’equipament i consolidar-lo. “Som un país esportiu, amb un gran talent i ho demostra l’alt percentatge d’esportistes catalans als Jocs Olímpics de París", ha dit.

Per la seva banda, Faust Clotet ha reivindicat el potencial dels esportistes del Pallars i la necessitat de destinar més recursos per millorar totes les instal·lacions. La pròxima cita per l’esportista lleidatà serà al Campionat d’Europa d’eslàlom júnior i Sub23 que tindrà lloc del 15 al 18 d’agost a Cracòvia (Polònia).

Catalunya seu dels Campionats del Món de Piragüisme 2027

El passat 9 d’abril, la Federació Internacional de Piragüisme va anunciar que la Seu d’Urgell i Sort havien estat escollides seus dels Mundials de Piragüisme de 2027, per davant de París i Cracòvia que partien com a favorites. El jurat va reconèixer la proposta catalana per la seva sostenibilitat ambiental i energètica, així com per l’impacte positiu al territori. Per l’alcalde de Sort, Baldo Farré, la celebració d’aquesta competició s’ha d’entendre com un “acte de país” i ha fet una crida a les institucions i a la ciutadania a implicar-s’hi “amb tots els esforços” perquè sigui un èxit. Sort acollirà les modalitats de descens i estil lliure aprofitant la baixada del riu Noguera Pallaresa a finals del mes de juny, i les instal·lacions del Parc Olímpic del Segre, a la Seu d’Urgell, és on es disputaran les modalitats olímpiques d’eslàlom i caiac cros a finals de setembre.

3  

Imatges

Piragüisme

Piragüisme 2106888

Piragüisme

Piragüisme 3082431

Piragüisme

Piragüisme 3191432