1. El 35% dels habitatges es destinaran ajoves menors de 35 anys i el 10% a atendre necessitats socials del municipi
  2. Aquesta actuació forma part del programa d’habitatges de lloguer assequible de la Generalitat de Catalunya a municipis amb demanda contrastada i sobreesforç de la ciutadania per accedir a l’habitatge


Foto 1{"name":"2024/07/26/11/33/3622495b-9d7d-4bc9-8277-a8ffea6540ac.jpg","author":"Territori","type":"0","location":"0","weight":89229}


La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, i l’alcalde de Parets del Vallès, Francesc Juzgado Mollá, han signat avui el conveni de col·laboració que permetrà la construcció de 58 habitatges de lloguer públic assequible al municipi, amb una inversió de 8,5 MEUR. L’ajuntament és propietària de dos terrenys situats a la perllongació del carrer Súria i l’avinguda Catalunya de Parets del Vallès, que cedirà a l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) en dret de superfície perquè pugui aixecar les noves promocions, així com perquè urbanitzi els espais no edificats dels solars.

El primer solar es tracta d’una parcel·la de 749,16 m2 de superfície amb una edificabilitat de 3.778,2 m2 de sostre destinat a habitatge, on es construiran un màxim de 23 habitatges de protecció oficial en règim general i 16 de protegits oficials de preu concertat. A més, disposarà de 476 m2 de sostre dedicat a activitat comercial. A la segona parcel·la, de 707,15 m2 de superfície, s’hi podran construir un màxim d’11 habitatges de protecció oficial de règim general i 8 de protecció oficial de preu concertat en un total de 1.771 m2 de sostre.

Un cop els edificis estiguin construïts, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya passarà a adjudicar-los i a gestionar-los. Del total, el 25% es reservaran per a joves menors de 35 anys i un màxim del 10% o de dos habitatges per escala es podran destinar a atendre necessitats socials del municipi.

Foto 2
La consellera Ester Capella i l'alcalde de Parets del Vallés, Francesc Juzgado, signen el conveni.
{"name":"2024/07/26/11/34/da1feefd-9ac7-41b3-8925-1f449b299879.jpg","author":"Territori","type":"0","location":"0","weight":93077}


“L’habitatge de lloguer a preus assequibles és per al conjunt de la ciutadania, i el que estem fent avui és materialitzar la garantia d’un dret que hauria de ser fonamental, que és l’accés a l’habitatge”, ha defensat la consellera durant la signatura del conveni. Així mateix, ha aprofitat l’ocasió per reivindicar que “ens hem de tornar a patrimonialitzar, perquè durant molts anys aquest país ha perdut la capacitat d’incidir en el mercat de l’habitatge i la capacitat de poder garantir l’accés a l’habitatge”.

Aquesta actuació forma part del programa d’habitatges de lloguer assequible de la Generalitat de Catalunya, que actua en municipis amb una demanda contrastada i on el mercat requereix un sobreesforç a la ciutadania per accedir a l’habitatge. Els edificis promoguts són sostenibles econòmicament, amb qualitat arquitectònica i d’alta eficiència energètica. El programa aposta per minimitzar el consum del territori, és a dir, construir en la trama urbana consolidada, alhora que pretén generar activitat en el sector de la construcció i de l’arquitectura.

D’altra banda, el Govern va adquirir recentment a través de l’INCASÒL dos terrenys, un d’ells de la propietat coneguda popularment com el ‘plàtan’ per un valor de 2,1 MEUR. Aquesta operació va destinada a construir-hi també 116 habitatges públics a preu assequible de compra i de lloguer, així com equipaments i zones verdes. Fins aquesta compra de terrenys, la Generalitat no comptava amb sòl de propietat pública al municipi per poder-hi construir habitatges públics.

La consellera ha posat l’accent en què, actuacions com les de Parets del Vallès en matèria d’habitatge, “ens permeten edificar i consolidar un parc públic d’habitatge suficient que garanteixi l’accés a l’habitatge al conjunt de la ciutadania del nostre país”. En conseqüència i més enllà de ser un dret fonamental, l’habitatge és “allà on nosaltres estructurem la nostra vida i el que ens permet projectar-nos al futur”. “L’habitatge hauria de ser la política troncal de tots els governs del país”, ha acabat afirmant.

Parets del Vallès és un municipi amb una demanda forta i acreditada d’habitatge i, per tant, té la necessitat de promoure habitatge social protegit públic i privat de lloguer i de compra. Així ho acredita, també, l’estudi de necessitat d’habitatge de lloguer que Territori, a través d’INCASÒL, va redactar l’any 2022.

2  

Imatges

Foto 1

Foto 1 89229

Foto 2

Foto 2 93077

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 364349