La Generalitat, juntament amb el Consell General de Cambres de Catalunya, les organitzacions empresarials i els agents econòmics creen el programa "Créixer", amb l’objectiu d’ajudar a les petites i mitjanes empreses catalanes a liderar el creixement econòmic de Catalunya durant els propers anys. Aquest programa, que té un pressupost inicial de 3 milions d’EUR, té l’objectiu d’acompanyar l’empresa en el seu procés d’adaptació, desenvolupament i creixement. El primer any té com a objectiu arribar a 5.000 empreses.

Aquest matí, el Conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Fernàndez Teixidó, ha signat el primer conveni de col·laboració del programa "Créixer" amb Antoni Peñarroya, Vice-president del Consell General de Cambres de Catalunya; Josep González, president de Pimec-Sefes, i Eusebi Cima, president de FEPIME Catalunya. Durant els propers mesos, diferents entitats relacionades amb el món econòmic català s’aniran incorporant al programa.

Segons el conseller Fernàndez Teixidó "s’ha creat una eina que ajudarà les pimes a crear ocupació, i accedir, d’una manera directa, als ajuts i serveis que l’Administració posa a l’abast de l’empresari".

El Programa Créixer, és un nou instrument de la Generalitat de Catalunya que neix fruit de la voluntat de sumar eines, serveis i esforços, per configurar-se com a eix transversal dels serveis que el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme i altres Departaments de la Generalitat de Catalunya, ofereixen a la petita i mitjana empresa catalana. D’aquesta manera, es facilita a l’empresa la informació i accés ràpid i àgil a aquestes eines.

Diagnosis empresarials per detectar les necessitats de l’empresa

L’empresari català, a través del Programa Créixer, tindrà accés a una diagnosis sobre la seva empresa, per un cost inferior al 50% del preu real d’aquest tipus de servei. L’objectiu de les diagnosis és detectar quines són les necessitats reals de l’empresa per ser més competitiva, i facilitar l’accés als serveis de l’Administració per cobrir aquestes necessitats.

El Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, posa al servei d’aquestes empreses els mecanismes i ajuts, al seu abast, perquè millorin en internacionalització, innovació, finançament, noves tecnologies, qualitat, formació o comercialització del producte, entre d’altres.

Aquestes diagnosis es realitzaran a través d’entrevistes personals amb els empresaris, direccions generals o gerències d’empresa i es duran a terme a través de les entitats empresarials representatives de la pime catalana. 

 

Catalunya lidera la densitat empresarial de l’Estat

A Catalunya existeixen 79 pimes per cada 1.000 habitants, mentre que a la mitjana de  l’Estat és de 64,8. La petita i mitjana empresa és una font generadora de riquesa de primer ordre a Catalunya.

D’altra banda, les pimes concentren el 74,9% del total de treballadors afiliats al Règim General de la Seguretat Social. El març de 2003 el nombre de treballadors de petites i mitjanes empreses a Catalunya va ser de 1.786.192. Els ocupats han crescut en un 10,2% durant els darrers 3 anys (1.621.214 treballadors).

Segons dades del registre mercantil, l’any passat es van constituir a Catalunya 22.774 societats, un 19,30% del total de noves societats mercantils de tot l’Estat. Aquestes dades són les millors dels darrers 3 anys.

D’acord amb el directori central d’empeses del DIRCE, l’1 de gener de 2002 hi havia 515.186 empreses en actiu a Catalunya, un 4,26% més que la mateixa data del 2001. L’increment més important correspon a petites i mitjanes empreses amb assalariats, que representen el 99,85% del total d’empreses catalanes.

2  

Imatges

Imatge de l'acte 2

Imatge de l'acte 2 126

Imatge de l'acte

Imatge de l'acte 86

1  

Fitxers adjunts

Dossier programa créixer

Dossier programa créixer
PPT | 305

1  

Talls de so

Tall de veu de l'HC
mp3 | 370