La Generalitat promou el consum de biodièsel entre tota la flota de vehicles de Condis

query_builder   27 abril 2004 11:19

event_note Nota de premsa

La Generalitat promou el consum de biodièsel entre tota la flota de vehicles de Condis

La Generalitat promou el consum de biodièsel entre tota la flota de vehicles de Condis

EL DEPARTAMENT DE TREBALL I INDÚSTRIA, CONDIS I PETROMIRALLES SIGNEN UN ACORD PER A L’ÚS DE BIODIÈSEL A LA FLOTA DE VEHICLES DE L’EMPRESA DE DISTRIBUCIÓ

Segons el Director General d’Energia, Josep Isern, el Departament aposta perquè el 2012 el 8% del gasòil consumit serà biodièsel

La Generalitat promou la utilització de biodièsel entre els més de 100 vehicles que conformen tota la flota de Condis. Es tracta de la primera empresa del sector de la distribució alimentària que utilitza aquest combustible no contaminant i biodegradable. Aquest acord s’emmarca dins la campanya del Departament de Treball i Indústria "Viatgem amb Biodièsel", que té l’objectiu d’implantar entre els usuaris de motors dièsel el carburant renovable.

Aquest matí, el Director General d’Energia, Josep Isern; l’Administrador de Petromiralles 3 AIE, Jesús Pauné, i el Vicepresident de Condis Supermercats, Antoni Condal, han signat un acord per a l’ús de biodièsel a la flota de vehicles de la cadena de distribució alimentària. L’acord també preveu donar a conèixer, en un futur, els resultats obtinguts. Aquest projecte, que compta amb una inversió de mig milió d’euros, subministrarà el biocombustible necessari per a la realització de 700 desplaçaments diaris.

Durant el primer any de consum de biodièsel a Catalunya, s’han comercialitzat gairebé 44 milions de litres i s’espera que aquesta xifra arribi, en acabar el 2004, als 300 milions de litres. Segons Josep Isern, "el Departament aposta perquè el 2012 el 8% del gasòil consumit serà biodièsel". 

Prop del 70% del biocombustible és consumit per conductors particulars, a través de les 27 estacions de servei que existeixen per tot el territori. D’altra banda, a hores d’ara, més de 60 flotes de transport, tant del sector públic com privat, funcionen amb biodièsel.

La flota de vehicles de Condis, que és una de les més grans de la zona metropolitana de Barcelona, ofereix servei a 317 supermercats. La utilització de biodièsel entre els seus vehicles (75 camions i 30 furgonetes) equivaldrà a una reducció d’emissions de CO2 de més de 10 tones l’any —l’equivalent a plantar una superfícies de 5 camps de futbol amb arbres. Per al subministrament del biocombustible, l’empresa construirà un dipòsit i un sortidor d’autoconsum al centre logístic de Montcada i Reixac.

Els vehicles catalans consumeixen entre 5 i 6 milions de litres de biodièsel al mes

Actualment, es comercialitzen entre 5 i 6 milions de litres de biodièsel al mes, a través de les 27 estacions de servei que ja funcionen a Catalunya i les més de 60 flotes de transport. El primer sortidor de biodièsel a es va inaugurar, ara fa un any, a Tàrrega.

Les dues plantes de generació que existeixen a les comarques catalanes són Stocks del Vallès, a Montmeló, i Bionet, Europa a Reus. La primera planta, que té una producció de 6.000 tones l’any, preveu l’ampliació per arribar a les 18.000 tones. Bionet Europa, que d’aquí a final d’any produirà 20.000 tones de biodièsel, disposa d’una planta projectada per fabricar-ne 50.000 tones anuals.

El biodièsel és un carburant derivat d’olis vegetals que s’utilitza en vehicles de motor dièsel i és considerat una font d’energia renovable no contaminant i biodegradable. Els vehicles que utilitzen aquest combustible no requereixen de cap manteniment especial.

Les prestacions del biodièsel són les mateixes que les del gasoil convencional, amb el valor afegit que el biocombustible aporta una millor lubricació al motor. També afavoreix la reducció dels sorolls. La substitució del gasoil pel biodièsel disminueix les emissions de gasos causants de l’efecte hivernacle i evita l’emissió d’altres contaminants que s’utilitzen com a additius del gasoil, com és el cas del sofre.

Els sector del transport, el principal consumidor d’energia

El sector del transport, que representa més del 38% del consum final d’energia, n’és el principal consumidor. El transport de mercaderies, que suposa el 15% del parc automobilístic català, és el principal consumidor a la carretera (consum del 54% sobre el total).

2  

Imatges

Foto acte 2

Foto acte 2 83

Foto acte 1

Foto acte 1 113

1  

Fitxers adjunts

Llistat d'estacions de servei biodiesel

Llistat d'estacions de servei biodiesel
PDF | 52

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined